BESTILLINGER I JULEN. Vi kan ikke garantere at bestillinger som kommer inn etter 13. desember kommer frem i tide til julaften. Pga juleferie vil bestillinger som kommer inn etter 20. desember først sendes ut i løpet av den første uka i 2018.

Klassekampen Månedens bøker artikkelbilde
Status:

ANMELDELSER 2017

En oversikt over de flotte anmeldelsene vi har fått så langt i år.

Terrorismens historie.indd

TERRORISMENS HISTORIE

ATTENTAT OG TERRORBEKJEMPELSE FRA BAKUNIN TIL IS

Nikolai Sitter

Terning2 copy_20x21.jpg «Historie mot hysteri […] om me overdriv trusselen, er terroristane dei første som jublar. Derfor må terrorisme som fenomen analyserast kaldt og roleg. Nikolai Sitters bok om terrorismens historie er til svært god hjelp. Det ligg solid arbeid bak boka. Sakleg og faktaspekka på grensa til overlessing, sitter om terrorgrupper og kampen mot de ifrå midten av 1800-tallet og fram til i dag.»

Tom Hetland, STAVANGER AFTENBLAD

«På omslaget heiter det at boka er «et bredt anlagt forsøk på å forstå terrorismens vesen». Det er eit mildt sagt ambisiøst bokprosjekt, og lesaren vert kasta inn i eit maraton gjennom terrorhistoria. Det heile er til å bli andpusten av. Dei fyrste tre fjerdedelane av boka er ein særs lærerik, interessant og faktaspekka gjennomgang av terrorismens historie. Men det er den fjerde hovuddelen av boka det skin av. Her går Sitter til åtak på myter om terroristar. Så stiller han spørsmål: Hva oppnår terroristar?»

Øyvind Strømmen, KLASSEKAMPEN

Den-lange-oppturen-web_200x294

DEN LANGE OPPTUREN

NORSK HISTORIE 1945―2015

Finn Olstad

«Olstad har et godt språk, et språk som kler både stoffet og vår tid – og som samtidig oser av seriøsitet. […] For samfunnsinteresserte mennesker – ikke minst journalister som jobber med politikk og kultur i en eller annen form – er denne boka et must. På litt over 400 sider får vi rammet inn de siste 70 årenes viktigste saker. Boka gir oss god bakgrunn for å gjøre helt nødvendige refleksjoner over fenomener som preger vår egen tid. […] Boka er lest, den er satt i bokhylla – men nært nok til at den er på armlengdes avstand. Denne gir jeg ikke fra meg til et antikvariat med det første.»

Jan-Erik Østlie, frifagbevegelse.no

Kjopesenterweb_200x187

KJØPESENTERLANDET

PLANLAUS NORSK STADUTVIKLING

Ronny Spaans

«Boken til Ronny Spaans er en real kilevink: Våkn opp, folkens! […] De fleste leserne vil finne eksempler de kjenner godt, som utløser sterke følelser. […] Om dette ikke er en kosebok er den umåtelig interessant med høy slukefaktor. Hvordan er det mulig at så mye ødeleggelse får finne sted innenfor lovlige rammer?»

Mette Hofsødegård, AFTENPOSTEN

Aldring_riss.indd

ALDRING

HVA DU BØR VITE FØR DU BLIR FOR GAMMEL

Bjørn Grinde

«Sakprosaboka «Aldring» av biolog Bjørn Grinde er ei bok jeg neppe ville ha lest for ti år siden. Det burde jeg nok ha gjort. [...] Boka kan anbefales til alle dem som veit lite om det å bli eldre og som ikke bare ønsker å vite mer om dette, men som i tillegg vil leve lykkeligst mulig til det en dag er over og ut.»

Jan-Erik Østlie, frifagbevegelse.no

Tips en venn Skriv ut