Den-lange-oppturen-web
Pris: 349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788282651943
Status:
Utgitt år: 2017
Sideantall: 484
Innbinding: Innbundet
5
ISBN: 9788282651943
Status: I salg

Finn Olstad

DEN LANGE OPPTUREN

NORSK HISTORIE 1945―2015

I Den lange oppturen forteller Finn Olstad historien om Norge siden 1945. Han gir oss de viktigste hendelsene og hovedlinjene i den norske samfunnsutviklingen i tiden etter andre verdenskrig.

I denne brede fortellingen plasserer han den norske historien i en større europeisk og verdenshistorisk kontekst, fra gjenreisningen av et utarmet og krigsherjet Europa til den akselererende globaliseringen og internasjonale integreringen vi opplever i dag. Den viser hvordan forandringene i denne perioden stort sett kommer utenfra, og hvordan Norge i mange tilfeller har vært som en kasteball for sterkere krefter.

Boken trekker sammen store, kompliserte forløp og gir en konsis oversikt over Norges historie de siste 70 årene.

«Olstad har et godt språk, et språk som kler både stoffet og vår tid – og som samtidig oser av seriøsitet. […] For samfunnsinteresserte mennesker – ikke minst journalister som jobber med politikk og kultur i en eller annen form – er denne boka et must. På litt over 400 sider får vi rammet inn de siste 70 årenes viktigste saker. Boka gir oss god bakgrunn for å gjøre helt nødvendige refleksjoner over fenomener som preger vår egen tid. […] Boka er lest, den er satt i bokhylla – men nært nok til at den er på armlengdes avstand. Denne gir jeg ikke fra meg til et antikvariat med det første.»

Jan-Erik Østlie, frifagbevegelse.no

Tips en venn Skriv ut

Forfatter(e)