BESTILLINGER I JULEN. Vi kan ikke garantere at bestillinger som kommer inn etter 13. desember kommer frem i tide til julaften. Pga juleferie vil bestillinger som kommer inn etter 20. desember først sendes ut i løpet av den første uka i 2018.

Det internasjonale gjennombruddet_riss.indd
Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN:
9788282654074
Status:
Utgitt år:
2017
Innbinding:
Innbundet
4
ISBN: 9788282654074
Status: Utsolgt

Terje Tvedt

DET INTERNASJONALE GJENNOM­BRUDDET

FRA «ETTPARTISTAT» TIL FLERKULTURELL STAT

Livestream fra Litteraturhuset i Oslo: Foredrag om «Det internasjonale gjennombruddet» av Terje Tvedt

 

BOKEN KAN BESTILLES PÅ ark.no og tanum.no (klikk på lenken)

Boken forteller historien om da Norge debuterte på den globale arena som rådgiver i utvikling, og da verden på samme tid kom til Norge som migranter og flyktninger fra Asia, Latin-Amerika og Afrika. Boken viser hvordan samspillet mellom disse to verdenshistoriske bevegelsene forandret Norge.

På begynnelsen av 1960-tallet ­startet den norske staten med å bygge et humanitærpolitisk kompleks som skulle legge grunnlaget for at den politiske ledelsen noen tiår senere erklærte at Norge skulle bli en humanitær stormakt. Nesten parallelt med dette kom de første pakistanerne til Norge, som en fortropp i en stadig voksende migrasjonsbevegelse. I løpet av de siste tiårene førte det til en radikal endring av landets befolkning, religioner og kulturer.

Boken fremmer originale og tydelige fortolkninger av hva som skjedde, og dokumenterer hvordan Norges møte med verden og verdens møte med Norge ble styrt av hva forfatteren kaller en ny humanitærpolitisk elite. Forfatteren viser at spørsmålet om det norske og norske verdier – som under det nasjonale gjennombruddet på 1800-tallet – igjen er blitt aktuelt, bare på helt andre måter. Boken diskuterer grunnleggende spørsmål som: Finnes det norske verdier og norsk kultur? Og finnes Norge?

«Globalhistorie er Terje Tvedts fagfelt og hans påpekning av at Norges utvikling og samtidshistorie bare kan forstås sett i et globalhistorisk perspektiv, er både viktig og interessant. [...] Hans innfallsvinkler til forslitte debatter fremstår på flere måter friske og bør gi åpning for å skjønne samtiden og det politiske Norge bedre. [...] Boken bidrar med en lang rekke eksempler fra de siste fem tiårenes bistands- og innvandringspolitikk. Flere av dem er kjent fra før, det forhindrer ikke at Tvedt kan skrive frem litt hoderystende vantro i leseren. Nettopp fordi han er grundig og nokså nådeløs i fremstillingen.»
Leif Ekle, nrk.no

«Hear, hear. Knapt nokon romanforfattar skriv meir spennande enn Terje Tvedt.»

Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, professor i lesevitenskap ved Universitetet i Stavanger

«Mange ser fram til en ny bok eller artikkel av Terje Tvedt med den samme sitrende forventningene som de i sin pure ungdom ventet på den neste langspillplaten av The Rolling Stones, The Who, Jefferson Airplane eller et annet band som ble oppfattet som nådeløst anti-establishment»

Espen Søbye, Morgenbladet

«Terje Tvedt har skrive ei sterkt kritisk bok om den norske ideologiske utviklinga. Ofte skildrar han enkelttilfelle, han grev i djupna, kvesser pennen og tar pusten frå lesaren. [...] samla sett er boka hans eit leikande, provoserande og oppfriskande bad som gjer ein lukkeleg over at det finst forskarar og forfattarar som ser Noreg og verda med så friske og nye augo som dei Tvedt har. Det er ein svir å lese ei bok som utfordrar, pirrar, provoserer og opnar augo for nye innsyn.»

Karsten Alnæs, DAG OG TID

«Ei viktig, men småleg bok»

Tom Hetland, Bergens Tidende

Tips en venn Skriv ut

Forfatter(e)