221
Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN:
9788276942521
Status:
Utgitt år:
2011
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788276942521
Utgivelsesår: 2011
Status: I salg
Sideantall: 173
Innbinding: ib

Tone Hansen

HÅKON BLEKEN

KULLTEGNINGER

”Viktig bok om Håkon Blekens både subtile og dramatiske kulltegninger. […] beviser at kunstneren er på sitt aller beste her. […] Det tilhører sjeldenhetene å oppleve en bok om bilder i svart-hvitt som er så fargerik og nyansert.”

Lotte Sandberg, AFTENPOSTEN

Ingen kunstner i Norge har utviklet den enkle, men likevel krevende kulltegningen til et så selvstendig uttrykk som kunstneren Håkon Bleken. For det brede publikum er han kanskje aller mest kjent som en fargesterk maler og grafiker, men det er med kulltegningene han har høstet størst anerkjennelse blant kritikere og kunsthistorikere. Det var også med en serie kulltegninger kalt Fragmenter av et diktatur han fikk sitt definitive gjennombrudd.

Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, både fordi han gjerne bruker litterære verker som utgangspunkt og fordi han forteller historier i bildene sine. Michael Kohlhaas av Heinrich von Kleist, Doktor Faustus av Thomas Mann, Hedda Gabler av Henrik Ibsen, Moby Dick av Herman Melville, Prosessen av Franz Kafka og ikke minst Oscar Wildes forfatterskap er verdt å ha i mente når man trer inn i Blekens sorte univers.

Dette er en praktbok med de viktigste kulltegningene til en av vår tids store mestere. Tegningene presenteres og analyseres av direktør ved Henie Onstad Kunstsenter Tone Hansen.
 

Forfatter(e)