www.dreyersforlag.no

Omslag_identitet
Pris:
332.00
Førpris: 379.00
ISBN:
9788282654685
Status:
Utgitt år:
2019
Innbinding:
Innbundet
Oversatt av:
Inger Sverreson Holmes
5
ISBN: 9788282654685
Status: I salg

Fukuyama, Francis

IDENTITET

HVORDAN TAP AV VERDIGHET TRUER DEMOKRATIET VÅRT

Over hele verden styres politikken i økende grad av identitetshensyn. Kategorier som nasjonalitet, religion, sekt, rase, etnisitet og kjønn har tatt over for bredere, mer inklusive ideer om hvem vi er. Vi har bygget murer snarere enn bruer.

I 2014 skrev Francis Fukuyama at ­amerikanske og globale institusjoner var i ferd med å forvitre etter hvert som mektige interessegrupper stadig fikk mer kontroll over staten. To år senere gikk spådommene hans i oppfyllelse da flere politiske outsidere kom til makten. Den økonomiske nasjonalismen og de autoritære tendensene deres truer nå med å destabilisere hele den internasjonale orden. Disse populistiske nasjonalistene søker en direkte karismatisk forbindelse med «folket», som de vanligvis definerer ut fra smale identitetskriterier med en uimotståelig appell til en avgrenset gruppe og som ekskluderer store deler av den samlede befolkningen.

Identitet er en svært betimelig og ­nødvendig bok: en skarp advarsel om at hvis vi ikke skaper en universell forståelse av menneskelig verdighet, fordømmer vi oss selv til kontinuerlig konflikt.

Tips en venn Skriv ut

Forfatter(e)