257
Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN:
9788282650380
Status:
5
ISBN: 9788282650380
Utgivelsesår: 2012
Status: I salg
Sideantall: 304
Innbinding: ib

P.A. MUNCH

Peter Andreas Munch er en forsker og forfatter som ruver i vår historie. Han gjorde en formidabel innsats for å gi Norge en vitenskapelig fundert historie, og var fremst i rekken når det gjaldt å forsvare den unge nasjonens ære på historiens område.
Peter Andreas Munch er en forsker og forfatter som ruver i vår historie. Gjennom tretti år – fra begynnelsen av 1830-tallet og frem til han døde i 1863 – var han en sentral skikkelse ved Det Kongelige Frederiks Universitet (nå Universitetet i Oslo) og i den norske offentligheten. På denne tiden var ikke faggrensene så strenge som de ble senere, og Munch bidro ikke bare som historiker men også blant annet som språkforsker, geograf og folklorist. Som sin tids største norske autoritet i historiefaget var han konsulent for Ibsens og Bjørnsons skjønnlitterære verker. Han gjorde en formidabel innsats for å gi Norge en vitenskapelig fundert historie, og var fremst i rekken når det gjaldt å forsvare den unge nasjonens ære på historiens område. Likevel det ikke er skrevet spesielt mye om ham.

Denne boken tar for seg P.A. Munch som person og forsker, han betydning i samtiden og hans relevans i dag. Flere av tekstene behandler momenter ved hovedverket Det norske Folks Historie.

Med fullstendig bibliografi over publiserte tekster av og om P.A. Munch, utarbeidet av Bjørn Bandlien.

Presse