Roma_omslag
Pris:
332.00
Førpris: 379.00
ISBN:
9788282651608
Status:
Utgitt år:
2016
Sideantall:
427
Innbinding:
Heftet
5
ISBN: 9788282651608
Status: I salg

Kirsti Gulowsen og Olaf Steen

ROMA

KUNSTEN, ARKITEKTUREN, HISTORIEN

Roma er en tidsreise i hele vår europeiske kulturhistorie – i politikk, arkitektur, religion og kunst. I denne byen ligger sporene av vårt felles opphav lag på lag og tilsynelatende hulter til bulter – men bare tilsynelatende, og slett ikke tilfeldig.

Denne boka formidler helheter og sammenhenger i Romas kulturhistorie ut fra enkelthetene, i et direkte møte med kunsten og arkitekturen. Den er en veiviser til monumenter og steder i Roma som belyser de viktigste periodene i Romas eldre historie, nemlig antikken, middelalderen, barokken og den romerske renessansen med de usedvanlige kunstnerne Michelangelo og Rafael. Boka legger vekt på det som har vært vesentlig i å forme byen, eller som forteller en spesiell historie som er viktig for byen og dens kunst.

Boka er delt opp i kapitler etter en geografisk inndeling. Denne faller for en stor del sammen med ulike sider av Romas historie, slik historien har utspilt seg med ulik tyngde i de forskjellige bydelene. Det er også slik vi opplever byen, vi er ett sted av gangen.

Som nordmenn er forfatterne opptatt av vårt for­hold til Roma, og har også viet et helt kapittel til tidligere norske Roma-farere og de stedene som betydde mye for dem, steder som betyr mye for nordmenn også i dag.

Boka er illustrert med forfatternes egne bilder, samt flere bilder av fotokunstneren Vegar Moen.

«Skal du på en kort tur til Roma, et førstegangsbesøk eller en hyggetur med gjengen til den italienske hovedstaden? Da er ikke dette boken for deg. Dette er til gjengjeld boken for spesielt interesserte — og en meget god bok for dem [...] Drømmen må være 10 dager i Roma, med denne boken som reiselitteratur. Denne og ingen annen.»

Helge Baardseth, VAGABOND

«Arealet innanfor dei antikke bymurane (som framleis står) er på 14 kvadratkilometer, og lista over obligatoriske attraksjonar er lang. Då nyttar det ikkje berre å rusle litt rundt. […] Her trengst det planlegging, og då treng ein ei slik bok som denne. Det var på høg tid at ho vart skriven, for så vidt eg veit, finst det inga slik bok på norsk frå før. Forfattarane har valt ut dei monumenta dei synest er vik­tigast, og sett dei inn i ein rund­tur som både er geografisk og kronologisk: Frå dei antikke min­nesmerka kring Forum, via dei gamle kyrkjene på austkanten til høgmellomalder, renessanse og barokk på Marsmarka. […]  Ho vel ut noko og handsamar det skikkeleg, til skil­nad frå den summariske stilen i vanlege reiseguidar. Dessutan er boka fri for slike feil som flore­rer i guidebøker og som kjem av omsetjarar utan sakkunnskap. […] Stoffet i boka er vel utvalt og fint framstilt. […] Boka er veleigna for bruk på staden, ho er lita og lett å bere med seg, lett å finne fram i og med passe lange forklaringar. Samstundes er ho òg veleigna for sofaturistar eller som reiseføre­buing. Ho kan fylle mange travle dagar i Roma, men ho kan òg vere god å ha med seg om det ein har tenkt å gjere, berre er å rusle litt rundt.»

Gjert Vestrheim, DAG OG TID

«Boka er nyttig både som førebuing, som grundigare innføring medan ein er på staden og til oppdatering etterpå. Boka kan faktisk lesast som Romas kulturhistorie utan å reisa dit, ein treng ikkje lesa frå perm til perm, men det ein søkjer kunnskap om. [...] dette er ikkje en vanleg Roma-guide, men noko mykje meir. For den som brukar tid med boka, vel det vera eit vell av opplysningar, kunnskap - og oppbygging! Det er tydeleg at boka er skriven av kunsthistoriske fagfolk som elskar både faget og byen. Så alle Roma-elskarar, skaff dykk boka!»

Johannes Kleppa, DAGEN