Keisertidaomslag
Pris:
299.00
ISBN:
9788282655637
Status:
Utgitt år:
2020
Sideantall:
576
Innbinding:
Heftet
5
ISBN: 9788282655637
Status: I salg

Jon W. Iddeng

ROMERRIKETS HISTORIE

KEISERTIDA

Med Keisertida fullfører Jon W. Iddeng historien om Romerriket. I første bind fortalte han om Romas grunnleggelse, kongetida og republikkens vekst og fall. Keisertida begynner der forrige bok sluttet, og forteller om Romerriket fra innføringen av keiserdømmet under Augustus til vestrikets fall i seinantikken. I dette tidsrommet hersket en lang rekke keisere. Noen av dem huskes fordi de var spesielt dyktige og gjorde noe skjellsettende, andre huskes for sin grusomhet. I denne boka presenteres de alle, og leseren får fakta, anekdoter og historiske vurderinger av regimene.

Romerriket i keisertida var et militærdiktatur, som var i stand til å erobre og ødelegge land og byer, undertrykke og drepe folk, og overutnytte naturressursene. Iddeng beskriver også romerfreden, det vanskelige begrepet «romanisering», provinsbestyrelsen, byene og romerretten, dagliglivet, handel og næringsveier, samt grensepolitikk og den fundamentale betydningen romerhæren fikk for organiseringen av hele riket og for kampen om makten.

Arven fra Romerriket er i dag allestedsnærværende i Europa og verden for øvrig, i vårt vokabular, vårt tankegods og vår materielle kultur. Med Keisertida har vi endelig en samlet, allmenn framstilling av hele Romerrikets historie på norsk.

Forfatter(e)