287
Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN:
9788282650687
Status:
5
ISBN: 9788282650687
Utgivelsesår: 2013
Status: I salg
Sideantall: 144
Innbinding: ib

Barbara Vetland

TIDLØS OMSORG

Med dette essayet har Barbara Vetland foretatt et dypdykk i Odd Nerdrums kunstnerskap. Gjennom sine analyser og tolkninger av Nerdrums mor og barnbilder utvider hun perspektivet på kunstnerens radikale kritikk av vår moderne sivilisasjon.

Med forord av Rune Slagstad.

I denne boken tar forfatteren for seg Odd Nerdrums mange bilder av mor og barn, og analyserer dem i forhold til hans ellers så dystre billedverden. Gjennom dette arbeidet avdekker hun to motstridende tendenser i Nerdrums kunstnerskap, som sett i sammenheng danner en større og meningsfull helhet. Det gir oss ikke bare en dypere forståelse av Nerdrums kunstneriske virke, men belyser også sider av kunstens vilkår i en moderne tid.

Nerdrums kunstnerskap har i alle år vært kontroversielt. På grunn av sitt førmoderne formspråk og sine utfordrende motiver er han aldri blitt akseptert av kunstens makthavere. Ingen annen norsk kunstner har møtt så mye motstand, til tross for at hans bilder holder et høyt kvalitetsmessig nivå. Odd Nerdrum har utviklet en selvstendig billedverden med et allmennmenneskelig innhold, som avdekker samtidens sjelelige tomhet.

Han er vår fremste samtidskunstner, som ikke følger moteriktige trender men skaper sine bilder ut fra en respekt for tradisjoner og humanistiske verdier. Bildenes radikale kritikk av vår moderne sivilisasjon er enestående i dagens norske og internasjonale kunst.

 
 

Presse


Forfatter(e)