SOMMERSTENGT NETTBUTIKK. Pga ferieavvikling vil ikke bestillinger som kommer inn etter 2. juli, sendes ut før i begynnelsen av august.

Terrorismens historie.indd
Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN:
9788282651790
Status:
Utgitt år:
2017
Sideantall:
396
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282651790
Status: I salg

Nikolai Sitter

TERRORISMENS HISTORIE

ATTENTAT OG TERRORBEKJEMPELSE FRA BAKUNIN TIL IS

Terningkast6_40x41.jpg«Historie mot hysteri […] om me overdriv trusselen, er terroristane dei første som jublar. Derfor må terrorisme som fenomen analyserast kaldt og roleg. Nikolai Sitters bok om terrorismens historie er til svært god hjelp. Det ligg solid arbeid bak boka. Sakleg og faktaspekka på grensa til overlessing skriv Sitter om terrorgrupper og kampen mot de ifrå midten av 1800-tallet og fram til i dag.»

Tom Hetland, STAVANGER AFTENBLAD

Angrepene på regjeringskvartalet og Utøya 22. juli 2011 satte terrorisme og bekjempelse av terrorisme på dagsorden i Norge på en helt ny måte. Etter et tiår med fokus på Al-Qaida, var dette en sterk påminnelse om at terrorisme er et mangfoldig fenomen. I mer enn halvannet århundre har det vært en utfordring for demokratier å bekjempe denne formen for politisk vold.

Moderne terrorisme begynte for alvor etter at Alfred Nobel oppfant dynamitten i 1862. Denne nye teknologien gjorde det mulig å drepe eller skade i et mye større omfang enn angrep med skytevåpen. Når dette ble kombinert med nye radikale ideologier og en kommunikasjonsrevolusjon i form av masseproduserte aviser, ble det mulig for små grupper å nå et stort publikum.

Hovedtemaene i boken er hva som motiverer terrorister, hva terroristgrupper forsøker å oppnå, og ikke minst, hvordan terrorisme best kan bekjempes. Boken tar for seg en rekke eksempler fra Europa, USA, Sør-Afrika og Midtøsten for å belyse mangfoldet i terrorisme som strategi, så vel som styrker og svakheter med forskjellige måter å bekjempe terrorisme på. Nesten alle terrorister forsøker å provosere stater til å overreagere – men historien viser at det finnes smartere alternativer.

«På omslaget heiter det at boka er «et bredt anlagt forsøk på å forstå terrorismens vesen». Det er eit mildt sagt ambisiøst bokprosjekt, og lesaren vert kasta inn i eit maraton gjennom terrorhistoria. Det heile er til å bli andpusten av. Dei fyrste tre fjerdedelane av boka er ein særs lærerik, interessant og faktaspekka gjennomgang av terrorismens historie. Men det er den fjerde hovuddelen av boka det skin av. Her går Sitter til åtak på myter om terroristar. Så stiller han spørsmål: Hva oppnår terroristar?»
Øyvind Strømmen, KLASSEKAMPEN

Forfatter(e)