FLYTTESALG! Dreyer flytter og må tømme lokalene for bøker. Klikk her og gjør et kupp! Bøkene på salget er registrert som «utsolgt» i denne nettbutikken.

Tidemand
Pris:
393.00
Førpris: 449.00
ISBN:
9788282654920
Status:
Utgitt år:
2019
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282654920
Status: I salg

Tone Klev Furnes

ADOLPH TIDEMAND

AT FASTHOLDE HVAD ENDNU BESTAAR

Etter Johan Christian Dahl regnes Adolph Tidemand (1814–1876) som den første norske kunstner med internasjonal status. Han ble feiret på verdensutstillingene i London og Paris, og han solgte malerier til kjøpere fra store deler av verden; Europa, Russland og Amerika. Denne biografien belyser Adolph Tidemands liv og verk og Norges kulturelle og politiske utvikling fra begynnelsen av 1800-tallet til første del av 1900-årene. Kulturbroen mellom Norge og Tyskland er et sentralt tema, der forbindelsen Mandal–Düsseldorf løftes frem som spesielt viktig for utviklingen på kunstens og kulturens område, i begge byer og begge land. Biografien fremhever Adolph Tidemands verk med motiver fra norsk kristenliv. Sammen med Hans Gude regnes Adolph Tidemand som den store, samlende skikkelsen under nasjonalromantikken i norsk kunst. Og det er gjerne nasjonalromantikeren Adolph Tidemand vi kjenner best. Men biografien belyser at Adolph Tidemand også kommenterte sosiale forskjeller i samfunnet, og at han var opptatt av enkeltmenneskets livsvilkår.

«For kunstinteresserte må dette være intet mindre enn en gullgruve og utrolig nyttig for dem som vil besøke gallerier eller utstillinger der Tidemand-bilder er representert.»

Audun Mosevoll, DAGEN

«Ønsker du deg en god leseopplevelse? Les praktboken 'Adolph Tidemand', Dreyer forlag, av Tone Klev Furnes! […] I denne boken går hun grundig til verks, men jeg synes ikke det er en setning for mye. Klev Furnes kjenner til fulle stoffet hun skriver om. Og man kan gjerne bruke ordet spennende om denne interessante fortellingen.»

Torbjørn Greipsland, NORGE I DAG

«Tone Klev Furnesʼ bok Adolph Tidemand 1814-1876: – at fastholde, hvad endnu bestaar er et verdfullt bidrag til Tidemand-litteraturen og en naturlig inngang til dette kunstnerskapet for alle som vil lære mer om vår store folkelivsmaler. Boken inneholder flere spennende lesninger av enkeltverk.»

Eilif Salemonsen, KUNST OG KULTUR

Forfatter(e)