9788282651325
Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN:
9788282651325
Status:
Utgitt år:
2015
Sideantall:
328
Innbinding:
Heftet
5
ISBN: 9788282651325
Status: I salg

Sørensen, Hagtvet, Brandal (red.)

DEMOKRATISK BEREDSKAP

INTELLEKTUELL MOTSTAND MOT TOTALITÆRE FRISTELSER

«Boka er både opplysende og stimulerende, og usedvanlig aktuell, selv om den i hovedsak omtaler personer og bevegelser som var virksomme i forrige århundre. Den er vel verd å lese. All honnør til Dreyer for denne bokserien!»

Bård Hauge, DAGEN

Denne boken handler om intellektuelle som på ulike måter har bekjempet og motarbeidet det totalitære - i form av regimer, bevegelser og ideer. Det dreier seg om mennesker som har levd under totalitære regimer og bekjempet dem. Det dreier seg også om mennesker som har levd i frie, demokratiske samfunn. Artiklene i boken tar for seg enkelte teoretikere som har arbeidet med det totalitære, som Raymond Aron. Men også personer som først og fremst har drevet politisk antitotalitær virksomhet, som C.J. Hambro.

Demokratisk beredskap er den sjette boken i en serie om totalitære ideer og bevegelser, utgitt med utgangspunkt i Nettverket for studier av totalitarisme og demokrati (NEST) ved Universitetet i Oslo. Den er en oppfølger til fjorårets Intellektuelle og det totalitære, som handlet om intellektuelle som har omfavnet, legitimert og unnskyldt totalitære regimer og ideer. Tidligere utgitt i serien: Ideologi og terror - totalitære ideer og regimer, Politikk og religion - en farlig kombinasjon?, Høyreekstremisme - ideer og bevegelser i Europa og Venstreekstremisme - ideer og bevegelser.

 

«Gode essays om sterke mennesker. [...] hver forfatter har skrevet interessant, folkeopplysende og lesverdig om sine temaer.»

Fredrik Wandrup, DAGBLADET

Forfatter(e)