Den lange oppturen pocket
Pris:
299.00
ISBN:
9788282655590
Status:
Utgitt år:
2020
Innbinding:
Heftet
5
ISBN: 9788282655590
Status: I salg

Finn Olstad

DEN LANGE OPPTUREN

NORSK HISTORIE 1945–2015

Den lange oppturen forteller Finn Olstad historien om Norge siden 1945. Han gir oss de viktigste hendelsene og hovedlinjene i den norske samfunnsutviklingen i tiden etter andre verdenskrig.

I denne brede fortellingen plasserer han den norske historien i en større europeisk og verdenshistorisk kontekst, fra gjenreisningen av et utarmet og krigsherjet Europa til den akselererende globaliseringen og internasjonale integreringen vi opplever i dag. Den viser hvordan forandringene i denne perioden stort sett kommer utenfra, og hvordan Norge i mange tilfeller har vært som en kasteball for sterkere krefter.

Boken trekker sammen store, kompliserte forløp og gir en konsis oversikt over Norges historie de siste 70 årene.

terningkast5_40x35.png«Eit storslått utsyn over norsk etterkrigshistorie endar i tankevekkande spørsmål. […] Olstad klarer seg godt. Innanfor moderate 484 sider framstiller han 70 års norsk historie med skarpt blikk ikkje berre for dei store endringane i politikk og økonomi, men også for dei små og store ting som prega folks kvardag, og som lesarane, i alle fall over ein viss alder, vil nikka gjenkjennande til (Når var det eigentleg Globoid-tabletten forsvann?) […] Med utgangspunkt i ei stor mengd historikararbeid skildrar Finn Olstad desse endringane nøkternt, med solid dokumentasjon, godt språk og treffande observasjonar.»

Tom Hetland, STAVANGER AFTENBLAD

«Olstad har et godt språk, et språk som kler både stoffet og vår tid – og som samtidig oser av seriøsitet. […] For samfunnsinteresserte mennesker – ikke minst journalister som jobber med politikk og kultur i en eller annen form – er denne boka et must. På litt over 400 sider får vi rammet inn de siste 70 årenes viktigste saker. Boka gir oss god bakgrunn for å gjøre helt nødvendige refleksjoner over fenomener som preger vår egen tid. […] Boka er lest, den er satt i bokhylla – men nært nok til at den er på armlengdes avstand. Denne gir jeg ikke fra meg til et antikvariat med det første.»

Jan-Erik Østlie, frifagbevegelse.no