219
Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN:
9788282650014
Status:
Utgitt år:
2010
Sideantall:
503
Innbinding:
Innbundet
Oversatt av:
Lars Nygaard
4
ISBN: 9788282650014
Utgivelsesår: 2010
Status: Utsolgt
Sideantall: 504
Innbinding: ib
Oversatt av: Lars Nygaard
Originalens tittel: DEN STORE KRIG

Nils Arne Sørensen

DEN STORE KRIGEN

"En av høstens viktigste bøker." Jens Vetland, FÆDRELANDSVENNEN

”Sørensen fekk velfortent særs gode kritikkar og stor merksamd i Danmark då han gav ut boka. Denne veka vert ho utgjeven her til lands - merkeleg nok som den fyrste brede fremstillinga av den fyrste verdenskrigen på norsk.” Jon Hustad, DAG OG TID

 

Første verdenskrig ble en katastrofe i Europas og verdens historie. Den bestående orden brøt sammen – fire imperier sank i grus, og på deres ruiner reiste det seg nye stater og styreformer som 20 år senere sendte Europa og verden ut i en ny verdenskrig.

Den store krigen handler om krigens årsaker og konsekvenser i storpolitikkens verden, men også om hvordan krigen grep dramatisk inn og satte dype spor i alminnelige menneskers liv. Den handler om hvorfor vinnerne vant og taperne tapte, om hva som skjedde på de store slagmarkene på krigens mange fronter og om hvordan krigen førte til store forandringer i samfunnet og hverdagslivet langt fra frontene. Den handler ikke minst om hvordan krigen så ut for soldatene og deres familier og hvordan den ble husket da den var overstått.

 

 

 

Forfatter(e)