SOMMERSTENGT NETTBUTIKK. Pga ferieavvikling vil ikke bestillinger som kommer inn etter 2. juli, sendes ut før i begynnelsen av august.

Det periodiske system_omslag.indd
Pris:
199.00
ISBN:
9788282657068
Status:
Utgitt år:
2023
Sideantall:
340
Innbinding:
Heftet
Oversatt av:
Birgit Owe Svihus
5
ISBN: 9788282657068
Status: I salg

Primo Levi

DET PERIODISKE SYSTEM

Denne boken er en samling korte fortellinger hvor forfatteren tar utgangspunkt i 21 grunnstoffer som utgjør metaforiske springbrett til essayistiske, filosofiske, vitenskapshistoriske og ofte selvbiografiske tekster. Levi skriver om avgjørende faser i livet, ungdomstiden i Torino, den første kjærligheten, Mussolinis raselover, Auschwitz, tiden etter andre verdenskrig og kampen for å gjenoppta en normal tilværelse. Hvert grunnstoff beskriver en menneskelig egenskap, et minne og brukes som utgangspunkt for å forstå den store verden eller den lille sfære.

I 2006 ble Det periodiske system kåret til den beste vitenskapsboken noensinne av The Royal Institution of Great Britain.

Etterord ved Margareth Hagen, professor i italiensk litteratur ved Universitetet i Bergen.

Rosetta stor.png

«Kjemikeren som overlevde Auschwitz har gitt oss gripende beretninger fra stedet hinsides alt. Et selv­biografisk mesterverk spunnet rundt 21 grunnstoffer.»

Henrik Keyser Pedersen, «Årets beste bøker», KLASSEKAMPEN

«Med stor observasjonsevne og innlevelse gir forfatteren en unik beskrivelse av egne livserfaringer, som samtidig er allmenngyldige. […] Den er vel verd å lese!»

Jon Kvalbein, DAGEN

Forfatter(e)