SOMMERSTENGT NETTBUTIKK. Pga ferieavvikling vil ikke bestillinger som kommer inn etter 2. juli, sendes ut før i begynnelsen av august.

Det russiske imperiet_pocket.indd
Pris:
349.00
ISBN:
9788282656238
Status:
Utgitt år:
2022
Sideantall:
744
Innbinding:
Heftet
5
ISBN: 9788282656238
Status: I salg

Halvor Tjønn

DET RUSSISKE IMPERIET

terningkast5_40x35.png«Hvis man skal lete etter årsaker til at det går som det går i Putins Russland, så ligger svarene veldig ofte i landets kompliserte og ofte paradoksale historie. Det blir fort mursteiner av det. For Russlands historie er så dramatisk og rik at det er nærmest umulig å skrive den på annet vis. Historikeren og den tidligere Aftenposten-journalisten Halvor Tjønn – som i mange år var Moskva-korrespondent – demonstrerer at han også behersker murstein-formatet. […] Tjønn viser oss at Russlands historie kan leses som en spenningsfylt, grøssende thriller. Blod og kjønnssafter renner i omtrent like rikelige strømmer gjennom århundrene. Det er godt for oss som lesere, men like selvsagt betyr det ulykke for dem det først og fremst angår – russerne. […] Halvor Tjønn er bare halvveis ferdig med sitt gigantverk om Russlands historie. Et bind fra Katarina den store, til romanovenes fall i 1917 er under arbeid. Og et siste bind om sovjettida og tida etter det er under planlegging. Det er all grunn til å glede seg.»

Morten Strand, DAGBLADET

På begynnelsen av 1600-tallet er Russland i ferd med å gå under. Tronrøvere og falske tsarsønner inntar scenen mens svensker og polakker invaderer landet. Russlands framtid står på spill.

Etter et drøyt tiår med kaos blir stabiliteten gjenopprettet, men Russland forblir isolert, åndelig og økonomisk. På begynnelsen av 1700-tallet forvandler Peter den store - ved hjelp av hensynsløs maktbruk - Russland til en europeisk stormakt. Regimet hans fører til en konservering av en hierarkisk, autoritær og voldelig samfunnsorden der folkeflertallet - bøndene - lever som slaver. I generasjonen etter Peters død befinner Russland seg i skyggen av den store reformatoren.

Det russiske imperiet er en fortsettelse av suksessen Russland blir til. Boken gir et fargerikt bilde av vårt naboland i øst og danner samtidig et bakteppe for forståelsen av dagens samfunnsforhold i Russland, ikke minst landets konflikter med Vesten og med Ukraina.

«Tjønn kan sitt stoff på fingrene, og framfører det i et uanstrengt språk som aldri lar en tvile på at han selv nærer en dyp fascinasjon for det han skriver om.»

Geir Pollen, KLASSEKAMPEN

«Gjennom heile boka merkar ein forteljargleda hjå Tjønn. Det er eit velgjerande driv i framstillinga […] Halvor Tjønn er i ferd med å skrive den fyldigaste Russlands-historia vi nokon gong har fått på norsk.»

Erik Egeberg, DAG OG TID

«Det er et mildt sagt fargerikt og svikefullt kapittel i russisk historie, med et blodig politisk taskenspilleri som verden knapt har sett maken til. I denne tradisjonen ligger kimen til konturene av dagens Russland.»

Mode Steinkjer, DAGSAVISEN

Forfatter(e)