FLYTTESALG! Dreyer flytter og må tømme lokalene for bøker. Klikk her og gjør et kupp! Bøkene på salget er registrert som «utsolgt» i denne nettbutikken.

Dette er Norge forside liten
Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN:
9788282654401
Status:
4
ISBN: 9788282654401
Status: Utsolgt

Knut Olav Åmås

DETTE ER NORGE

100 KOMMENTARER OG SAMTALER

Knut Olav Åmås er en av Norges fineste og mest velformulerte kommentatorer. Ofte ser han fenomener i samfunn, politikk, kultur og medier som få andre skriver om – og tidvis oppdager han nye tendenser tidligere enn de fleste. Med stor kunnskap og klare, reflekterte holdninger har han fått mange lesere, særlig gjennom mer enn et tiår i Aftenpostens spalter. Hans tekster har ofte litterær verdi.

Åmås slår ikke leserne i hodet med bastante meninger, men lar dem tenke med og tenke selv. Han er uforutsigbar og åpen av holdning. Likevel finnes det klare linjer og sammenhenger over tid, enten temaene er kunnskap og mentaliteter som preger samfunnet, utviklingstrekk i bygd og by i Norge, ytringsfrihet og politikk, journalistikk og medier – eller livet, rett og slett.

Dette er Norge inneholder 100 av Knut Olav Åmås' mest leseverdige tilstandsrapporter, kritiske øyeblikksanalyser, tolkninger og forslag. Til sammen utgjør de et mangefasettert portrett av Norge i dag, av hvem vi er og ønsker å være.

«Det er et prosjekt som tidvis er meget vellykket – og viktig. [...] Det som gjør Åmås verdt å lese igjen – det er tross alt 100 tekster som er publisert tidligere – er at han i alle år har skilt seg ut i det norske kommentariatet. Han tør å tenke på tvers av rådende stemninger og oppfatninger. Ikke minst har han vist evnen til å være forut for sin tid om viktige, ja helt avgjørende, temaer som ytringsfrihet. [...] leseverdig og viktig. [...] 'At forfattere er gode til å skrive, betyr ikke nødvendigvis at de er gode til å tenke' er én av flere fabelaktige formuleringer fra Åmås i 'Dette er Norge'. Selv behersker han begge disipliner.» 

Sven Chr. Stenvaag, FINANSAVISEN

Forfatter(e)