225
Pris:
288.00
Førpris: 329.00
ISBN:
9788282650144
Status:
Utgitt år:
2011
Innbinding:
Innbundet
Oversatt av:
Lars Nygaard
5
ISBN: 9788282650144
Utgivelsesår: 2011
Status: I salg
Sideantall: 398
Innbinding: ib
Oversatt av: Lars Nygaard
Originalens tittel: DÖDA VITA MÄN

Johan Hakelius

DØDE HVITE MENN

«Storslått sladder. En svært underholdende, vittig og velskrevet bok om britiske eksentrikere på 1900-tallet. […] Boken er full av anekdoter der humor og tragedie er spent opp mot hverandre. Med lakonisk lidenskap for denne kulturen har Hakelius skrevet en svært vesentlig bok om det uvesentlige.»

Stein Roll, ADRESSEAVISEN

Døde hvite menn er et sjarmerende og underholdende portrett av 1900-tallets England og noen av landets merkeligste personligheter.

Møt enmannskatastrofen Jeffrey Bernard. Hans faste spalte, Low life, har blitt kalt ”et selvmordsbrev i ukentlige avsnitt.” Bli kjent med Englands svar på Hitler og Mussolini, Sir Oswald Mosley, og hans store forbruk av kvinner. Stephen Tennant, det vakreste mennesket i verden uansett kjønn, og hans voksende kjærlighetsforhold til kosmetiske produkter. Hugh Massingberd, mannen som gjorde nekrologene i Daily Telegraph til noe av det mest leseverdige i avisen. Mestersnobben Sir Iain Moncreiffe of that Ilk. Den svært selvopptatte og åpent misantropiske politikeren Alan Clarke. Her kan du også lese om skuespilleren Sir Alec Guinness, forretningsmannen Sir James Goldsmith og forfatterne George Orwell, Anthony Powell og Evelyn og Auberon Waugh.

«Til mor og alle mødre og fedre som er blitt godt voksne vil jeg gi den svenske feel good-historien ”Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant” av Jonas Jonasson. […] Til mine venner gir jeg den enda morsommere ”Døde hvite menn” av Johan Hakelius. Svensk han også, og en fremragende skildrer av eksentrikere i England på 1900-tallet – avisskribenter, forfattere, skuespillere, politikere og levemenn.»

Lars Helge Nilsen, BERGENS TIDENDE

«Den er full av interessante fakta og morsomme anekdoter, den har en litteraturliste så lang som The Domesday Book, den er skrevet med kjærlighet, og den har øye for det absurde og det håpløse så vel som det flotte og verdifulle ved et folk som i sine beste/verste stunder kunne trykke følgende avisforside: ”Tåke i kanalen, kontinentet avskåret”.»

Lasse Midttun, MORGENBLADET

«Det hviler en eim av herreklubber og sur piperøyk over fortellingene, som tilbyr uante mengder påfyll til anglofile anekdotedyrkere. Utvilsomt er dette gaven til dem som drømmer om å synke ned i velstoppet Chesterfield med en G&T og kryssordet i The Times før middag, mens kokken koker i hjel grønnsakene til nyrepaien.»

Rune Hallheim, AFTENPOSTEN

«[…] en nødvendighet for den som liker England, eksentriske engelskmenn og underholdende historier.»

Leif GW Persson, EXPRESSEN

«En uimotståelig anglofilibekjennelse i spesialvevd tweed.»

Jan Gradvall, DAGENS INDUSTRI

«Klart er at Johan Hakelius har skrevet en lysende bok fylt av strålende underholdning.»

Mats Gellerfelt, AFTONBLADET

«Det er en uforskammet underholdende og dannende historie.»

Ulrika Knutson, SR KULTURNYTT

«Hakelius er en mester i å lete frem de detaljer som gjør hans utvalgte mennesker begripelige og uimotståelige […]»

Magdalena Ribbing, DAGENS NYHETER
 

Forfatter(e)