FLYTTESALG! Dreyer flytter og må tømme lokalene for bøker. Klikk her og gjør et kupp! Bøkene på salget er registrert som «utsolgt» i denne nettbutikken.

124
Pris:
297.00
Førpris: 339.00
ISBN:
9788276941937
Status:
4
ISBN: 9788276941937
Utgivelsesår: 2005
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Benedicta Windt

Jürgen Neffe

EINSTEIN

Boken er en biografi av vitenskapsmannen Albert Einstein. Her får vi en fremstilling av Einsteins teoretiske nyvinninger som relativitetsteorien. I tillegg gir boken et bilde av mennesket Einstein; familiemannen, opprøreren, kvinnebedåreren, politikeren og, mot slutten, den ensomme utvandreren.

Dette er hovedbiografien i Einstein-året om vår tids mest geniale vitenskapsmann.Den gir alt – forklaring av Einsteins teorier, bilder av mennesket og skildring av vår nylig tilbakelagte historie. Einstein var «århundrets hjerne» og har revolusjonert vårt verdensbilde. Albert Einstein var født i Ulm i Tyskland 1879 og bodde i Sveits fra 1896. Der opplevde han sitt triumfens år i 1905, da hans første relativitetsteori, den spesielle relativitetsteorien, ble lansert. Med sin formel for energi, E = mc², skrev han banebrytende historie. Han vant ikke anerkjennelse med én gang. Han levde i mange år som en fattig familiefar, uten fast ansettelse og med høyst usikker fremtid. Først i 1921 mottok han Nobel-prisen i fysikk, men desto mer vokste populariteten hans deretter. Under et besøk i USA var han så ettertraktet av alle som befant seg i nærheten, at han nærmest ble skremt av det. Han var blitt verdensstjerne.
I 1933 valgte han å komme seg unna den voksende forfølgelsen av jøder i Tyskland og dra i eksil til USA. Det ble en landflyktighet som varte livet ut. Eksilet bragte også ham mye sorg og bekymring fram til han døde i Princeton som en ganske ensom og fortvilet mann i 1955.
Jürgen Neffe forteller historien både om Einstein og hans epoke. Det er en fremstilling som bygger på mange nye dokumenter og overraskende innsikter. Ikke minst får et bilde av privatmannen Einstein – både på godt og vondt – som er nytt selv for Einstein-kjennere. Men ett står klart etter denne biografien; Albert Einstein er en av vår nyere histories aller største personligheter.

Jürgen Neffe er selv fysiker, og han er journalist. Han har skrevet en både medrivende og pedagogisk fremstilling om Albert Einstein. Ikke bare får vi en begripelig fremstilling av Einsteins teoretiske nyvinninger, som relativitetsteorien, boken gir også et mangfoldig og overraskende bilde av mennesket Albert Einstein; familiemannen, opprøreren, kvinnebedåreren, politikeren og – mot slutten – den ensomme utvandreren. Neffe bringer oss bakom myten Einstein og viser oss mennesket, hans styrker og svakheter. Etter utgivelsen i Tyskland føk boken rett inn på bestselgerlistene.