206
Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN:
9788279810636
Status:
Utgitt år:
2010
Innbinding:
Innbundet
4
ISBN: 9788279810636
Utgivelsesår: 2010
Status: Utsolgt
Sideantall: 311
Innbinding: ib

Lise Foss

EUROPA FOR DINE FØTTER

Europa er knyttet sammen gjennom et mangfold av fjernvandreruter på kryss og tvers av landegrensene. Disse er lenket sammen av gamle handelsveier, romerske hærveier, pilegrimsruter, muldyrtråkk og eldgamle vandretrekk.

Den europeiske vandreorganisasjonen European Ramblers Association – ERA – samarbeider med 59 turorganisasjoner fra 34 land om å merke og vedlikeholde tolv E-merkede fjernvandrerveier over hele vår allsidige verdensdel. Lokale entusiaster rundt om i Europa gjør en stor innsats med å legge til rette for fotturer slik at det er mulig å oppleve kontinentets mangfold av natur, kultur, tradisjoner og historie til fots.

I denne boken tar Lise Foss oss med langs E/3, som starter ved Kapp Emine ved Svartehavet og ender på Kapp Finisterre ved Atlanterhavet. Den over 7000 kilometer lange vandreveien går gjennom Bulgaria, Romania, Ungarn, Slovakia, Polen, Tjekkia, Tyskland, Luxemburg, Belgia, Frankrike og Spania.

«Dette er en praktisk bok, med fine oversiktskart, slik at det er lett å orientere seg for den som vil gå deler av den 7000 km. lange ruten. Det er også en inspirerende bok, både for fotturisten og lenestolturisten, for Lise Foss klarer på en fin måte å formidle sin nærmest grenseløse entusiasme. Forfatteren har funnet fram til de gode historiene fra disse for oss nordmenn ganske ukjente områdene, slik at det blir en kunnskapsreise like mye som en fottur. Og hun skriver personlig og godt uten at det blir privat»

Helge Baardseth, VAGABOND

Forfatter(e)