SOMMERSTENGT NETTBUTIKK. Pga ferieavvikling vil ikke bestillinger som kommer inn etter 2. juli, sendes ut før i begynnelsen av august.

Antiamerikanismen.indd
Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN:
9788282656825
Status:
Utgitt år:
2023
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282656825
Status: I salg

Jan Arild Snoen

EUROPA UTEN USA

ANTIAMERIKANISMEN OG DENS FØLGER

Ukraina-krigen har minnet oss om at friheten og stabiliteten i Europa ikke kan tas for gitt. Vi er fremdeles avhengig av amerikansk militærmakt. Hva ville skje dersom USA virkelig trakk seg tilbake over havet og var seg selv nok? Vil vi like det som kommer etter USA?

Snoen beskriver fremveksten av antiamerikanisme i ulike grupper – fra europeisk konservatisme i kolonitiden, via sosialisme, antiimperialisme og 68’ere til nasjonalkonservative og islamister i dag. I vår tid er antiamerikanismen først og fremst knyttet til amerikansk utenrikspolitikk, og motivene bak denne drøftes grundig.

Antiamerikanske holdninger i Europa vokser seg igjen sterkere fordi Trump bekrefter våre verste forestillinger. Men forholdet til USA trues minst like mye av at Trump og mange av hans landsmenn ikke lenger er villige til å forsvare det de mener er et bortskjemt og utakknemlig kontinent.

«Som i boken for øvrig er Snoen god i vekselvirkningen mellom faglitteratur og offentlig politisk debatt, der han kan rette seg mot den allment interesserte borger. Snoen har en beundringsverdig evne til effektiv formidling, noe som er helt avgjørende i et så vidtspennende prosjekt.» 

Vårin Alme, MINERVA

Forfatter(e)