Europatrilogien_riss.indd
Pris:
524.00
Førpris: 599.00
ISBN:
9788282656467
Status:
Utgitt år:
2022
Sideantall:
720
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282656467
Status: I salg

Asle Toje

EUROPA­TRILOGIEN

Samleutgave av Asle Tojes tre bøker, Rødt, hvitt og blått, Jernburet og Gullbrikkespillet.

«Man trenger ikke å være enig i alt Toje skriver. Men det er forfriskende å lese frimodige ytringer som utfordrer tilstivnede tanker. Det trengs.»

Jon Kvalbein, DAGEN

«Forskningssjef ved Nobelinstituttet, Asle Toje, er både belest og bereist. Frp-sympatisøren tenker fritt og skriver gutteaktig godt – innimellom strålende.»

Thomas Boe Hornburg, AFTENPOSTEN

«[…] Toje er en utforskende og energisk forteller. Tekstene beveger seg uanstrengt mellom det ‘lave’ og det ‘høye’, og han unngår stort sett teoretiske og referensielle jålerier. Han kan leses av alle.»

Hans Petter Sjøli, VG

«[…] skriver bedre enn de fleste akademikerne jeg kjenner»

Jan Erik Østlie, LO-Aktuelt

«Toje skriver godt og morsomt.»

Mímir Kristjánsson, KLASSEKAMPEN

«Toje skriver lettlest om vanskelige emner. Hans styrke er originaliteten i observasjoner og dramaturgien i konkrete beskrivelser. Dersom vi ensidig legger journalistiske kriterier til grunn, kunne han etter en slik målestokk skåre høyt.»

Sigurd Skirbekk, MORGENBLADET

«Vi liker jo ikke profeter, som forteller oss hvor ille det står til. Men Gud skje lov at de kommer til. Asle Toje er en av dem.»

Olav Egil Aune, VÅRT LAND

«Når Toje sprader rundt i tweed med imaginær monokkel som en annen konservativ fancy-lad fra Eton (istedenfor hans faktiske alma mater, Nesodden videregående) så er og blir han en nevemagnet. Men fy å flate som han kan skrive. Og du bør lese.»

Thomas Seltzer

Forfatter(e)