321
Pris:
393.00
Førpris: 449.00
ISBN:
9788282650960
Status:
Utgitt år:
2014
Sideantall:
787
Innbinding:
Innbundet
Oversatt av:
Lars Nygaard
Orginalens tittel:
Filosoferna. Det västerlandska tänkandet sedan år 1900
5
ISBN: 9788282650960
Utgivelsesår: 2014
Status: I salg
Sideantall: 787
Innbinding: ib
Oversatt av: Lars Nygaard
Originalens tittel: Filosoferna - det västerlandska tänkandet sedan år 1900

Svante Nordin

FILOSOFENE

VESTERLANDSK TENKNING SIDEN 1900

Hva er egentlig moderne filosofi? Hva har filosofene drevet med de siste 110 årene? Hva har vært de store spørsmålene? Hvilke retninger har dominert og hvilke filosofiske problemer har skapt splittelser mellom ulike land og miljøer? Hvor viktig er enkeltpersoner, og hvilken rolle spiller nasjonal og historisk tilhørighet for å forstå hva de har tenkt? Er det sant at det finnes en forskjell mellom kontinental og anglosaksisk filosofi og hva består den i så fall i? Kan det sies at filosofien har nådd et sluttpunkt? Eller er filosofien fremdeles livskraftig og kanskje viktigere enn noensinne?

Svaret på disse spørsmålene og en rekke andre finner du i Svante Nordins bok Filosofene. Her kan du lese om filosofenes liv og tanker. Men Nordin forteller også om miljøene de virket i, de begivenhetene som gav opphav til filosofiske problemstillinger, de konfliktene de ble viklet inn i, vanskelighetene de støtte på og løsningene de søkte. Enkelte navn er kjente og mye omtalt, andre er relativt ukjente. I sin tid bidro de imidlertid alle til å fylle det filosofiske landskapet med levende skikkelser. Spørsmålene deres – og noen ganger svarene – utfordrer oss fremdeles.

 

Presse

«Det som gjør boken spesiell og særdeles leseverdig, er at forfatteren også tar kortere eller lengre avstikkere innom tenkere som vanligvis ikke figurerer i noen filosofiens historie. Dermed tar han bort noe av den eksklusivitet som gjerne hefter ved filosofien, og plasserer den der den burde høre hjemme: i kulturens midte. Så hvorfor har filosofene hatt så vanskelig for å etablere seg der? Noe svar på dette finner vi ikke hos Nordin, men det mangler ikke på stoff til ettertanke langs de linjer han trekker opp i boken. På sin måte et makeløst verk!»

Steinar Mathisen, førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Oslo, SALONGEN.NO

Les hele anmeldelsen her

«Boken är unik i sitt slag, också internasjonellt, genom sin omfattning, detaljrikedom och breda språk och tradisjonsurval. Nordin har en oerhörd beläsenhet och en formoga att också i korta skisser bidra med oväntade detaljer och reflektioner också om välkända författarskap.»
Hans Ruin, DAGENS NYHETER

«Det är närmast obegripligt hur Svante Nordin kan omfatta alt […] Dessutom skriver han på ett sätt som inte lägger några språkliga hinder i vägen. Det är en av årets bästa böcker!»

Pauli Olavi Kuivanen, NORRKÖPINGS TIDNINGAR

«Nordin vill förstå filosoferna utifrån deras tid och rum. I en monumental och utomordentlig lärd bok lyckas han väl med denna ambition.»

Cornelis Dekker, ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

Forfatter(e)