geoquiz forside
Pris:
174.00
Førpris: 199.00
ISBN:
9788282650229
Status:
Utgitt år:
2011
Innbinding:
Heftet
5
ISBN: 9788282650229
Utgivelsesår: 2011
Status: I salg
Sideantall: 571
Innbinding: h

Ivar Areklett

GEOQUIZ

MER ENN 5000 SPØRSMÅL OG SVAR

Med over 5 000 spørsmål er dette den mest omfattende norskspråklige temaspørreboken noensinne. Boken byr på en enorm variasjon av geografi- og geografirelaterte spørsmål. Den tar rett og slett for seg det meste man kan finne på å spørre om innenfor temaet geografi. Med kategorier som Film og geografi, Historie og geografi, Religion og geografi, Sport og geografi, Litteratur og geografi får man også testet kunnskapene på andre områder.

Boken har stor spredning i vanskelighetsgrad. Det starter overkommelig for de fleste med 7 ”Mest for barna”-kapitler. Deretter stiger vanskelighetsgraden utover i boken. I bokens fire hoveddeler er spørsmålene innad i hvert kapittel sortert slik at de første ti spørsmålene er lettere enn de siste ti. Dette gjør det mulig å lage konkurranser der de som kan mest får et ”handicap”. De aller vanskeligste spørsmålene henvender seg til ekspertene gjennom kapittelnavn som ”Mest for Drillo”.

Boken har en god del geografiske funfacts. Man kan lære mye morsomt av å lese denne boken.

Ivar Areklett er genuint interessert i geografi og følger med på det som skjer. Boken er derfor svært godt oppdatert. Hvilket land har overtatt som Afrikas største etter at Sudan delte seg i to sommeren 2011? Hvilket fylke fikk sin fjerde nasjonalpark da Rohkunborri ble opprettet i 2011? Hvilken kommune skal Mosvik slå seg sammen med fra 1. januar 2012? Dette, og mye annet gammelt og nytt, finner du svaret på i GEOQUIZ.

Presse

«Ivar Areklett er geografiekspert, og en av Norges beste quizzere. Denne boken er nok den beste geografiquizen som finnes. 5000 spørsmål er litt av et arbeid. Jeg har aldri vært i nærheten av å lage en så bra bok. [...] Det beste med Geoquiz er kreativiteten, med mange forskjellige typer spørsmål, der du må tenke og gruble litt. Det er ikke bare «hva heter hovedstaden i Spania?» Dessuten er det for alle nivåer. Både enkle og vanskelige spørsmål.»

Egil Drillo Olsen, UNIVERSITAS

Hør Ivar Areklett snakke om boken på Kveldsåpent.

Forfatter(e)