338
Pris:
288.00
Førpris: 329.00
ISBN:
9788282651240
Status:
5
ISBN: 9788282651240
Utgivelsesår: 2014
Status: I salg
Innbinding: ib

Alexander Z. Ibsen

GRESK BLOD

ET NÆRBILDE AV HELLAS

«Som halvt gresk, halvt norsk, har forfatteren de aller beste forutsetninger for å forstå og formidle det «ekte» Hellas til et norsk publikum. Alexander Zlatanos Ibsen innfrir til gangs. Her er alt du trenger å vite - og mer til; om antikken som byrde, økonomikrisen, høyreekstrem framvekst, konflikten med Tyrkia, og så klart litt om souvlaki, fetaost og ouzo. Yamas!»

Stian Bromark, DAGSAVISEN

 

Hva er det med Hellas? Sivilisasjonens vugge, et ferieparadis for solhungrige turister, men også et land i økonomisk, politisk og sosial krise. Europas problemer har rammet Hellas kraftigere enn andre land, enten det gjelder arbeidsløshet, høyreekstremisme, korrupsjon, generasjonskonflikt, barnløshet, masseinnvandring eller utflytting. Midt i dette står likevel den nasjonale identitet sterkt blant grekere. Hvordan skal man forstå Hellas og den greske mentaliteten?

Alexander Zlatanos Ibsen er en halvt gresk nordmann. I denne boken utforsker han sider ved dagens greske samfunn som verken er lett synlige for turister eller tilstrekkelig belyst i norske medier. Gjennom intervjuer, forklarende analyser og historiske tilbakeblikk tegner han et nærbilde av et land med en dramatisk fortid og en vanskelig nåtid.

Presse

«Ibsen kan språket og kjenner kulturen, han veit kva som treng å forklarast for eit norsk publikum, han har et blikk for viktige detaljar og han skriv med innleving og forteljargledje. Kapitla er frittståande, men utan dei gjentakingane det lett kan føre til, og ein lærer mykje om Hellas på 250 lettlesne sider.»

Gjert Vestrheim, DAG OG TID

«Zlatanos Ibsen kaster et glimt av forklarende lys over myndighetenes og velgernes merkelige beslutninger. I boken gir han en interessant miks av personlige opplevelser, intervjuer og lettfordøyelig politisk historie. […] Det er sosiologi Zlatanos Ibsen har doktorgrad i, men han er stø i begrepsbruken når han skriver om junk bonds og eurokrise. Kort sagt: anbefales. [...] står seg utmerket som reisefølge på vårens og sommerens turer sørover»

Anders Horntvedt, FINANSAVISEN

«[…] ei nyttig bok for alle oss som alltid får frysninger på ryggen når vi ser Akropolis majestetisk ruvende over den historiske byen Athen.»

Jan-Erik Østlie, Aktuell.no

Alexander Zlatanos Ibsen på Dagsnytt 18 26.01.2015

Dagsnytt2.jpg

Alexander Zlatanos Ibsen på Aktuelt 21.01,2015

Aktuelt2.jpg

Alexander Zlatanos Ibsen på Urix 13.01.2015

Urix.jpg

Se og hør Alexander Zlatanos Ibsen på Dagsnytt 18:

Dagsnytt18.jpg

Hør Alexander Zlatanos Ibsen snakke om Gresk blod på Ekko:

Ekko.jpg

 

 

Forfatter(e)