261
Pris:
349.00
ISBN:
9788282650366
Status:
4
ISBN: 9788282650366
Utgivelsesår: 2012
Status: Utsolgt
Sideantall: 204
Innbinding: ib

Stein Kristian Martinsen

HVALER

FOR LANDKRABBER

Hvaler kaller seg kommunen med flest soldager i året, og kan by på svaberg av granitt så vel som sandstrender, og et rikt dyre- og fugleliv.

I denne boka blir du bedre kjent med Hvalers særpregede natur, og ikke minst turmuligheter. Hvalers lange kystlinje er mindre bebygd, og mer tilgjengelig for allmennheten enn vi er vant med ellers langs Oslofjorden. Landskapet inviterer til fotturer, med innlagte strandhugg. Boka er spesielt tilegnet landkrabbene blant oss, og omhandler derfor de øyene som kan nås via landeveien eller med Hvalerferga. Her er beskrivelser av, og turforslag for, Vesterøy, Spjærøy, Asmaløy, Kirkøy og de tre østlige øyene Herfør og Nordre og Søndre Sandøy. Hvert område har et eget oversiktskart.

Boka beskriver også kulturtilbud og aktiviteter på Hvaler, og i de mange bildene har forfatter og fotograf Stein Martinsen fanget inn magiske øyeblikk i Hvaler-naturen.

Presse

«Perlen for late dager [...] Forfatteren har bestrebet seg på en god balanse mellom tekst og bilder. Han lykkes. Hvaler for landkrabber er en hyllest til naturmangfoldet på øygruppen, til folkelivet - og til den nære historie som har formet den kulturelle opplevelsen på området.»

Torstein Hvattum, AFTENPOSTEN