297
Pris:
245.00
Førpris: 280.00
ISBN:
9788282650854
Status:
5
ISBN: 9788282650854
Utgivelsesår: 2013
Status: I salg
Sideantall: 111
Innbinding: ib

Sherko Bekas

I STORMENS ØYE

Sherko Bekas i norsk gjendiktning. Han omtales gjerne som sorgens og motstandens dikter i kurdisk litteratur.

Kurderne bor i flere land. Mange bor nord-øst i Tyrkia, nord i Irak og i fjellene i Iran. De er splittet mellom land som har ulike styresett og ulike språk. Ingen av landets ledere bruker kurdisk som språk. Mange steder er det også forbudt å  bruke kurdisk språk i skolen eller å utgi bøker og aviser på kurdisk. Det gjør det vanskelig for kurderne å ta vare på kulturarven sin. Vanskelig, men viktig.

I diktene til Sherko Bekas blir historien og menneskene levende. Med enkle ord rommer diktene et stykke hjemland. Diktene har ofte en trist undertone. I kurdernes historie er det mye lidelse. Dikt er en måte å huske på.

«En av de mest vellykkede og gripende diktsamlinger jeg har lest på lenge. Diktene er tilsynelatende enkle, men stor kunst tilstreber enkelhet, slik alt i utgangspunktet komplisert gjør det. Diktene er opplevde, det vil si forfatteren har erfaringer, altså noe viktig å skrive om, og kaster ikke bort tiden på tomme ord. Til slutt: Dette er en sjeldent god bok, les den!» Kolbein Falkeid

 

 

 

 

 

Presse

Forfatter(e)