337
Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN:
9788282651011
Status:
Utgitt år:
2014
Innbinding:
Heftet
5
ISBN: 9788282651011
Utgivelsesår: 2014
Status: I salg
Sideantall: 369
Innbinding: h

Sørensen, Hagtvet, Brandal (red.)

INTELLEKTUELLE OG DET TOTALITÆRE

PERVERTERT IDEALISME?

Denne boka handler om intellektuelle som på ulike måter har omfavnet, legitimert, unnskyldt eller bortforklart noen av de verste og inhumane politiske regimer menneskeheten har opplevd. Vi møter både mennesker som har levd under totalitære regimer og mennesker som har levd og virket i frie, demokratiske samfunn.

Hvordan kunne så mange intellektuelle ta så feil, og til tider monumentalt, grotesk og arrogant feil? Dette er på mange måter en trist historie, en historie om fascinasjon og følelsesmessig dragning, om mennesker som blir fanget inn av sine egne ideer. Til sammen fanger artiklene inn viktige sider ved det 20. århundre – og temmelig sikkert det 21. også.

Tidligere utgitt i serien: Ideologi og terror – totalitære ideer og regimer, Politikk og religion – en farlig kombinasjon?, Høyreekstremisme – ideer og bevegelser i Europa og Venstreekstremisme.
 

Presse

«Fremragende norsk bog fortæller den triste historie om de intellektuelle, der optræder som frihedens fjender. [...] Værkets bidrag er alle velskrevne, reflekterende og fulde af indsigt i det foruroligende fænomen, som er bidragenes fælles emne - et fænomen, der fortsat er en mulighed. [...] Et værk af samme kvalitet som det foreliggende norske kunne formentlig ikke udgives i Danmark.»

Bent Jensen, JYLLANDS-POSTEN