FLYTTESALG! Dreyer flytter og må tømme lokalene for bøker. Klikk her og gjør et kupp! Bøkene på salget er registrert som «utsolgt» i denne nettbutikken.

Islamisme omslag
Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN:
9788282651707
Status:
Utgitt år:
2016
Innbinding:
Heftet
4
ISBN: 9788282651707
Status: Utsolgt

Sørensen, Hagtvet, Brandal (red.)

ISLAMISME

IDEOLOGI OG TRUSSEL

Hva er islamisme? Hva er likhetene og forskjellene mellom ulike bevegelser som blir kalt islamistiske? Hva ønsker islamistene å oppnå? Hvilken trussel representerer de? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme?

Dette er spørsmål som er høyst dagsaktuelle 15 år etter terrorangrepene 11. september 2001, etter flere år med borgerkrig i Syria og fremveksten av IS. Det er også spørsmål som er av avgjørende betydning når Europa skal motta og integrere hundretusener av flyktninger og migranter fra den muslimske verden i årene framover.

I Islamisme nærmer bidragsyterne seg disse problemstillingene fra ulike vinkler og ulike forståelser. Formålet med denne boka har ikke vært å komme frem til en felles forståelse, men å rydde grunnen for en kunnskapsbasert debatt i stedet for den skyttergravskrigen som til nå har vært rådende. Dette er den sjuende boka i en serie om totalitarisme, ekstremisme og demokrati i regi av Nettverk for studier av totalitarisme og demokrati (NEST) ved Universitetet i Oslo.

«Boka fortjener å bli lest av mange. Vi kan ikke forstå ekstremisme og terrorisme uten å ha et begrep om det historiske bakteppet og om det nære slektskapet mellom de totalitære ideologiene som streber etter det fullkomne samfunn. Boka bidrar med de nyansene og gråsonene som hører hjemme i en informert offentlig samtale om terrorisme og ekstremisme.»

Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo, Rektors blogg