FLYTTESALG! Dreyer flytter og må tømme lokalene for bøker. Klikk her og gjør et kupp! Bøkene på salget er registrert som «utsolgt» i denne nettbutikken.

238
Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN:
9788282650212
Status:
5
ISBN: 9788282650212
Utgivelsesår: 2011
Status: I salg
Innbinding: ib

Truls Gjefsen

JØRGEN MOE

"Fascinerende om Jørgen Moes mangfoldige karriere. [...] Kombinasjonen av Gjefsens kyndige formidlingsevne og det spennende kildematerialet han bygger på, gjør denne biografien til en fryd å lese." Sten Inge Jørgensen, VG
Truls Gjefsen har tidligere skrevet den absolutte biografien om Peter Christen Asbjørnsen. Nå kommer han med en biografi om den andre mannen bak en av våre aller største nasjonalskatter.

Jørgen Moe var født odelsgutt, men ville bli dikter og embetsmann. Aller mest det siste, men han beveget seg inn på et tilsynelatende sidespor, folkeminnegransking. Ettertiden husker ham best for resultatet av femten års eventyrsamling. Asbjørnsen og Moes eventyrsamlinger forandret det norske språket og skapte en norsk stil. De ble et sentralt element i våre forestillinger om hva det norske er. Men det som fylte mesteparten av Jørgen Moes voksne liv, var prestegjerningen. Han nådde sitt mål om å bli biskop, men i mellomtiden hadde motstanden mot embetsmannsstaten og statskirken vokst til et stormløp, som han måtte håndtere.

Presse

"Biografien om Jørgen Moe er både spennende og interessant [...]" Bjarte Botnen, VÅRT LAND

"Solid om eventypresten. Jørgen Moes innsats er viktig for å forstå vår nasjonale identitet, noe Gjefsen får godt frem." Alf Kjetil Igland, FÆDRELANDSVENNEN

Les hele anmeldelsen her.

”Truls Gjefsen er ein av dei finaste og flittigaste biografane vi har.” Anders Aschim, DAG OG TID

"Interessant skrive, og opplysande." Olav Nodheim, VALDRES