Kakofonen
Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN:
9788282656269
Status:
Utgitt år:
2022
Sideantall:
184
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282656269
Status: I salg

Andreas Nydal

KAKOFONEN

PÅLOGGET, MEN FRAKOBLET

Livet er kort. Samtidig legger vi igjen ca 5,4 timer på mobiltelefonene daglig. 2617 berøringer hver dag. Og dette i en tid hvor tidsklemma er en akseptert del av tilværelsen, og stadig flere sliter med å få sove. Smarttelefonen og sosiale medier er samtidig vårt vindu til alt vi ikke får til. Alt vi kunne fått til, alt vi mangler.
 
I denne boka beskriver forfatteren hvordan vi har innrettet våre liv slik at stadig mer tid brukes på skjerm. Vi får følgelig mindre tid til alt annet som egentlig er viktig for oss mennesker: fellesskap, natur, bearbeiding av egne tanker.

Å være oppmerksomt til stede for våre nære, rette oss mot dem, det er idealet. Men vi fristes heller av ubegrensetheten vi opplever på nett og sosiale medier. Det appellerer til valgfriheten vi liker så godt. Vi kan få med oss alt. Mange ønsker at døgnet hadde flere timer, uten tanke for at det kan gå i oppfyllelse. Gjør noe med smarttelefonen. Gjør den dum, fjern nettleser, installer grått filter, behandle den som en fasttelefon, legg inn et tak for skjermtid, hva som helst, og voilà, døgnet har flere timer. Kanskje du til og med får sove igjen om kvelden.

«Sjeldent godt skrevet bok […] Takk, Andreas Nydal. Du har skrevet en perle, eller kanskje riktigere, et verktøy for sjel og kropp!»

Tom Arne Møllerbråten, Steg – tidsskrift for kristen folkehøgskole

Forfatter(e)