Forsidedummy Kampen om Shakespeares identitet
Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN:
9788282656344
Status:
Utgitt år:
2022
Innbinding:
Innbundet
2
ISBN: 9788282656344
Status: Forventes utgitt 20.10.2022

Geir Uthaug

KAMPEN OM SHAKESPEARES IDENTITET

VERDENS STØRSTE LITTERÆRE GÅTE

Shakespeares identitet – er ikke det en opplagt sak? Hvordan kan noen tvile på at verdens største dramatiker skrev stykkene som er tillagt ham? Navnet hans finner vi jo på tittelsidene, i hyllester fra kolleger og på hans gravmonument, saken må jo være opplagt. Likevel har tvilen vært der, til tross for at skeptikerne til den offisielle forklaringen risikerer å bli stemplet som eksentriske fantaster og det som verre er.

Kampen om Shakespeares identitet er en kamp med en lang forhistorie. Spådommer gikk ut på at etterhvert som kunnskapene om forfatterskapet øker vil skepsisen gli over, men det motsatte har skjedd. En journalist skrev nylig: «Verdens største litterære gåte har nå flere akademikere, bloggere og detektiver på saken enn noen sinne --- for min egen del nærmer jeg meg Shakespeare-skeptikerne uten den avvisende holdningen jeg hadde før.»

Uansett hvilken forhåndsoppfatning man måtte ha til forfatterskapsspørsmålet vil Kampen om Shakespeares identitet avsløre oppsiktsvekkende kulturpolitiske og historiske sammenhenger som kanskje til og med – som forfatteren håper – kan få oss til å se på identitetsspørsmålet med nye øyne.

Forfatter(e)