Kapitalismens historie_omslag_lite
Pris:
218.00
Førpris: 249.00
ISBN:
9788282654203
Status:
Utgitt år:
2018
Innbinding:
Heftet
Oversatt av:
Eivind Lilleskjæret
5
ISBN: 9788282654203
Status: I salg

Jürgen Kocka

KAPITALISMENS HISTORIE

«Kocka er en av vår tids fremste historikere, og med denne boka ønsker han å gjenreise kapitalisme som presist begrep, og dermed løfte det ut av en ideologisk og polemisk slagmark. […] Boka egger til diskusjon, både faglig og mindre faglig, og den er åpen og polemisk. Det er gledelig at denne boka kommer på norsk.»

Tore Linné Eriksen, KLASSEKAMPEN

Siden finanskrisen rammet verden i 2008, har «kapitalismen» igjen vært gjenstand for kritikk. Etter Sovjetunionens fall, da det eneste «alternative systemet» brøt sammen, fremsto kapitalismen som overlegen alle andre økonomiske organisasjonsformer, og på sett og vis som historiens endestasjon. Omveltningene som fulgte med finans­krisen, og de uforutsigbare følgene av dem, har imidlertid gitt ny aktualitet til spørsmål vi trodde var avleggs: Hva er «kapitalismens» fortrinn og ulemper, hvilke motsetninger og utviklingsmuligheter bor i den?

Jürgen Kocka, en av de ledende ekspertene på dette emnet i Tyskland og internasjonalt, leverer her en grundig innføring i kapitalismens opprinnelse og framvekst fra tidlig nytid og framover, samt dens globale utbredelse på 1800- og 1900-tallet. Han tar ikke bare for seg handels- og industrialiseringsprosesser, men også de varige endringene i arbeidsliv og levekår. Denne innføringen gir dermed både et suverent historisk overblikk og en kritisk analyse av det økonomiske regimet som i dag er med på å styre menneskers handlinger, selv i de mest avsidesliggende hjørner av verden.