307
Pris:
69.00
Førpris: 349.00
ISBN:
9788282650922
Status:
4
ISBN: 9788282650922
Utgivelsesår: 2013
Status: Utsolgt
Sideantall: 360
Innbinding: ib

Tønnes H. Gundersen

KENNEDYMORDET

Hvem drepte John F. Kennedy? 50 år etter at skuddene falt vet man fortsatt ikke hva som egentlig skjedde. Mange hadde motiv og listen over mistenkte er lang. En oppslukende bok om alle de mystiske omstendighetene rundt mordet som rystet en hel verden.

USAs president blir skutt og drept på åpen gate foran øynene på 400–500 mennesker. Trettiåtte av dem gjør filmopptak eller tar bilder av attentatet, og likevel vet man fortsatt ikke hva som egentlig skjedde. Etter femti år er spørsmålet det samme: Hva var det som skjedde på Dealey Plaza i Dallas kl. 12.30 den 22. november 1963? Hvem drepte President John F. Kennedy?

Mord på statsoverhoder og politikere er nesten alltid politiske, og alt tyder på at mordet på President John F. Kennedy var et politisk mord. Motivene var politiske, og listen over mistenkte er lang.

Trangen til å løse mysterier sitter dypt i menneskenaturen, og det er mysterieaspektet som gjør Kennedy-mordet så interessant. De fleste kriminalfortellinger dreier seg om spørsmålene: Hvem? Hvordan? Hvorfor? – Hvem er den skyldige? Hvordan ble mordet begått? Og hvorfor ble vedkommende drept? Vi stilles overfor tilsynelatende uløselige kriminalgåter,som f.eks. «det lukkede roms mysterium». I forbindelse med Kennedy-mordet står vi imidlertid overfor noe vi kan kalle for «det åpne roms mysterium». Forbrytelsen skjedde midt på en åpen plass – foran øynene på hundrevis av mennesker. Men selv etter at titusenvis av dokumenter om mordet har blitt frigitt, har man egentlig ikke kommet nærmere en oppklaring.

Presse

Forfatter(e)