272
Pris:
299.00
ISBN:
9788282650496
Status:
4
ISBN: 9788282650496
Utgivelsesår: 2012
Status: Utsolgt
Sideantall: 111
Innbinding: ib

Terje Nordby

KONGEBLOD

Kongeblod er et skuespill basert på en av norgeshistoriens mest dramatiske hendelser, som likevel er praktisk talt ukjent blant folk flest.

Kongeblod er et skuespill basert på en av norgeshistoriens mest dramatiske hendelser, som likevel er praktisk talt ukjent blant folk flest. 18. august 1502 ble ridder Knut Alvsson, Norges største godseier, tidligere høvedsmann på Akershus og den siste med lederambisjoner som erklærte at han var av gammel, ekte norsk kongsslekt, myrdet i bakhold under fritt leide om bord i et skip utenfor Akershus. I rettssaken som fulgte gikk morderne fri og Alvsson ble post mortem dømt for landssvik. Dette stanset det eneste norske opprøret mot danskeunionen under hele firehundreårsnatten.

Presse

”Fortiden rykker oss nært på Akershus gjennom Terje Nordbys velskrevne og underholdende verk om Knut Alvsson […] Nordby drar oss rett inn i historien uten krummelurer, og i stort tempo stiger spenningen til Henrik Krummedike, danskekongens håndlanger i Norge sviker Knut Alvsson […] I Nordbys tekst finnes ikke én likegyldig eller overflødig replikk, men mange humoristiske, og referansene til fremtiden setter tanker i sving om både historie og politikk.” Mona Levin, AFTENPOSTEN