FLYTTESALG! Dreyer flytter og må tømme lokalene for bøker. Klikk her og gjør et kupp! Bøkene på salget er registrert som «utsolgt» i denne nettbutikken.

322
Pris:
288.00
Førpris: 329.00
ISBN:
9788282650991
Status:
5
ISBN: 9788282650991
Utgivelsesår: 2014
Status: I salg
Sideantall: 291
Innbinding: ib

Bjørn Bandlien og Frans-Arne Hedlund Stylegar

KRINGLA HEIMSINS

KULTURHISTORISKE FORTELLINGER FRA VIKINGTID OG MIDDELALDER

Arkeolog Frans-Arne Hedlund Stylegar og middelalderhistoriker Bjørn Bandlien forteller om dramatiske enkeltskjebner, merkelige fenomener, bisarre ritualer og store omveltinger i vikingtid og middelalder. Dette er kuriøse og saftige historier full av skarpe observasjoner som ikke finnes i vanlig oppslagsverk eller lærebøker. Artiklene har tidligere stått på trykk i Klassekampen og er en frittstående oppfølger til boka Sagaspor.

Kringla Heimsins er en kunnskapsrik samling fortellinger formidlet med vidd og overskudd.

Presse

«Bandlien og Stylegar er simpelthen meget evnerike og engasjerte historieformidlere. De makter å finne spennende historier fra middelalderen og tilrettelegge dem for den moderne leser. De lar middelalderens mennesker komme til orde, men er flinke til å trekke linjer til vår egen tid – uten å moralisere. Artiklene i Kringla Heimsins – 113 (!) i tallet – er alle gode, tidvis glitrende.»

Eirik Steenhoff, VÅRT LAND

«Gull for historieinteresserte. [...] Artiklene har stått på trykk i Klassekampen gjennom de siste år og fortjener meget vel å komme mellom stive permer. [...] Den nysgjerrige leser vil få mang en aha-opplevelse, forklaring på ord, fenomener og oppfatninger som en nok har hørt om, men ikke fått vitenskapelig belegg for tidligere. Begge forfatterne er dessuten flinke til å vise skepsis i omgang med myter og tradisjonelle oppfatninger.»

Emil Otto Syversen, FÆDRELANDSVENNEN