FLYTTESALG! Dreyer flytter og må tømme lokalene for bøker. Klikk her og gjør et kupp! Bøkene på salget er registrert som «utsolgt» i denne nettbutikken.

173
Pris:
208.00
Førpris: 238.00
ISBN:
9788276942163
Status:
4
ISBN: 9788276942163
Utgivelsesår: 2007
Status: Utsolgt
Sideantall: 156
Innbinding: ib

Ingrid Furuseth

KVINNE MELLOM FRONTENE

Ingrid Furuseth var en ukjent kvinne som hadde en nøkkelrolle i annen verdenskrigs sluttfase. I noen intense måneder er Ingrid Furuseth hovedaktør i det topphemmelige spillet mellom den norske motstandsbevegelsen og en tysk antinazistisk offiser.

Ingrid Furuseth var en ukjent kvinne som hadde en nøkkelrolle i annen verdenskrigs sluttfase. I noen intense måneder er Ingrid Furuseth hovedaktør i det topphemmelige spillet mellom den norske motstandsbevegelsen og en tysk antinazistisk offiser. Etter krigen vender hun tilbake til en anonym tilværelse i den norske samfunnet. Denne boken er hennes egen beretning nedskrevet våren 1945, umiddelbart etter fredsslutningen.
Hva slags bakgrunn hadde Ingrid Furuseth og hva kvalifiserte henne til en oppgave som gjorde at Hjemmefrontens ledelse ble godt informert om tyskernes virksomhet og planer de siste avgjørende månedene før frigjøringen i mai 1945?
Hvilken rolle spilte det at hun var kvinne, mens alle de tidligere autoritative beretningene, så vel som senere erindringsbøker om denne tiden, ble skrevet av menn?
Hvilken betydning har det hatt at mange av de andre aktørene kan ha fryktet for å bli for nært assosiert med et navn og en familie der nesten alle unntatt Ingrid var aktive nazister?
Boken reiser en rekke spørsmål om kvinnenes stilling i motstandskampen, om hvem som blir helter og hvem som blir glemt, noe som gjør dette til en viktig bok for alle samfunns- og historieinteresserte.

Innledning og kommentarer av professor Tore Pryser og dr.philos Anton Fredrik Andresen.

Forfatter(e)