253
Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN:
9788282650489
Status:
Utgitt år:
2012
Sideantall:
404
Innbinding:
Innbundet
Oversatt av:
Lars Nygaard
5
ISBN: 9788282650489
Utgivelsesår: 2012
Status: I salg
Sideantall: 404
Innbinding: ib
Originalens tittel: LADIES

Johan Hakelius

LADIES

terningkast5_40x35.png«Med sin intelligente, vittige og skarpe penn har Hakelius igjen skapt en briljant bok. Likte du Døde hvite menn liker du garantert denne.» Alexandra Irene Larsen, FÆDRELANDSVENNEN

 

Oppfølgeren til fjorårets svært kritikerroste Døde hvite menn, en bok om eksentriske britiske menn fra 1900-tallet. Denne gangen handler det om kvinnene. Om en av de mer ukjente Mitfordsøstrene, Deborah, som ble hertuginne av Devonshire. Om Jennifer Paterson og Clarissa Dickson Wright, de to kokkene som for rundt i en motorsykkel med sidevogn i matprogrammet Two fat ladies. Om Margaret Argyll, som falt ned en heissjakt og ble nymfoman. Om Sylvia Brett, som vokste opp ved Windsor Castle, men ble dronning over hodejegerne på Borneo. For å nevne noen.

«Omtrent like underholdende og velskrevet om ekstravagante engelske overklassekvinner som fjorårets fantastiske bok om eksentriske menn. [...] Johan Hakelius har skrevet nok en formuleringsterk og grusomt underholdende bok, der også innsikt i tidens historie og politikk glimrer med sitt nærvær.»

Stein Roll, ADRESSEAVISEN

«Fascinerende skildring av engelske damer […] Hakelius kunnskap om samfunnsforhold og historie får også plass mellom linjene, og gjør boken vel så lærerik som underholdende. Jo, det er noe spesielt ved britiske kvinner. Det er det også ved Hakelius. […] Med sin intelligente, vittige og skarpe penn har Hakelius igjen skapt en briljant bok. Likte du Døde hvite menn liker du garantert denne.»

Alexandra Irene Larsen, FÆDRELANDSVENNEN

«Hakelius’ Døde hvite menn, med portrett av meir eller mindre eksentriske engelskmenn, vart ein suksess då ho kom på norsk i fjor. Dette er oppfølgaren, og han skuffar ikkje. […] Ladies vert julegåva i år, i det minste for dei som ikkje rekk å lese henne før.»

Gjert Vestrheim, DAG OG TID
Presse

Forfatter(e)