118
Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN:
9788276941845
Status:
4
ISBN: 9788276941845
Utgivelsesår: 2005
Status: Utsolgt
Sideantall: 160
Innbinding: ib

LYSÅR

Lys og brød var en gang i tiden forbundet med tro, myter og tadisjoner avgjørende for liv og død. Denne boken løfter disse tradisjonene fram, både i lys av kulturhistorien og som en kilde til liv og glede i dag. Hvert år er et lysår. Det startet ved Karimesse i gamle dager, og det er også her denne boken begynner. Siden følger den årets gang, med hobbyprosjekter side om side med kulturhistorie og kuriosa rundt framstilling og bruk av lys og brød opp gjennom tidene.
Hovedtema er baking og lysstøping, og bakgrunnen er en flere generasjoner lang, norsk hverdagskultur med dens seder og skikker.
Hvert år er et lysår, der lyset kommer og går og skifter karakter. Årstidene svinger fra blåklokkevikua til sprengkulda midtvinters, og dette har satt spor i livsnære tradisjoner. Knapt noen kulturaktivitet kan være mer livsnær enn brødbaking.
Samtidig er dette den mest grundige boka om lys og lystradisjoner som er laget i Norden. Trine Gotaas er en av landets fremste autoriteter innen tradisjoner og kunsthåndverk. Boka er et ekte og vakkert kulturdokument og et viktig bidrag for å holde gammel kvinnekunnskap levende. Den formidler opplevelser og gir inspirasjon til å prøve ut de prosjektene, leseren får inspirasjon og kulturkunnskap i en og samme pakke, ledsaget av Hans Brox\\\' praktfullt fotografier.

Forfatter(e)