288
Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN:
9788282650670
Status:
5
ISBN: 9788282650670
Utgivelsesår: 2013
Status: I salg
Sideantall: 213
Innbinding: ib

Leif Ryvarden

NORDMARKA

NATUR OG MILJØ

Nordmarka har et sammensatt og rikt biologisk miljø. I denne boka blir du kjent med områdets geologi, klima og vannveier foruten dets flora og fauna i alle aspekter, fra sopp og blomster til insekter, fisk og fugler. Kunnskap vil alltid forsterke naturopplevelsen, og ved å bryte litt på ditt vanlige vandringsmønster, venter nye opplevelser, ofte i forbausende kort avstand fra allfarvei og stier der de andre går.


Nordmarka er også en naturressurs, og boka beskriver hvordan Marka har vært utnyttet til gruvedrift, kullbrenning og tømmerproduksjon og som vann- og strømkilde, foruten til setring, jakt og fiske.

Boka avsluttes med kapitler om hvem som eier Marka og hvordan den ble kartlagt. Det er også beskrivelser med kart over alle naturreservatene i området, det være seg private, kommunale eller statlige.

Denne boka er skrevet i kjærlighet til et enestående skogsområde, og hvis den kan bidra til at også du får mer glede av skogsturen, ja så er hensikten oppnådd.

Presse

«Boka er en god oppfølger av hans tidligere bok, Nordmarka - langs vann og gønne stier [...] svært gledelig at Ryvarden fortsetter i samme spor i sin nye bok.»

Gunnar Kaspersen, SNØ & SKI

«Veldig omfattende og informativt om Nordmarka.»

FJELL OG VIDDE

Forfatter(e)