Omsorgsindustrien
Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN:
9788282650878
Status:
Utgitt år:
2015
Innbinding:
Innbundet
4
ISBN: 9788282650878
Status: Utsolgt

Anlov P. Mathiesen

OMSORGS­INDUSTRIEN

UTENFORSKAPET OG NØDSPROFITØRENE

Omsorgsindustrien har stor makt. Den sysselsetter mange og byr på attraktive karrieremuligheter. Den omsetter for milliarder og den eier store verdier. Noen av fyrtårnene innen bransjen, som Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og Blå Kors, er finansielle giganter.

Anlov P. Mathiesen har selv gjennom en årrekke vært en aktør i det han kaller omsorgsindustrien. Han var en grunnleggerne av Stiftelsen Erlik som utgir gatemagasinet =Oslo, hvor Mathiesen jobbet i nesten ti år som redaktør og daglig leder.

Gjennom disse årene kom han frem til at norsk omsorgsindustri har et stort uforløst potensial. Uforholdsmessige store deler av denne sektoren utfører arbeid som ikke hjelper den vanskeligstilte videre til et bedre liv, men kun bidrar til vedlikehold av en dårlig livssituasjon. Vi kan gi langt bedre og mer effektiv hjelp enn vi gjør i dag. Mathiesen viser hvordan omsorgsarbeidet innenfor rusbehandling, rehabilitering og arbeid med psykisk syke med relativt enkle grep kan forbedres. Grep som lett kan overføres til andre områder.

Omsorgsindustrien er en hardtslående debattbok, som sikkert vil provosere mange. Boken er sterkt kritisk til hvordan mange av de store, etablerte aktørene opererer og viser hvordan den rådende praksis er et sterkt hinder for innovasjon og nytenkning på et område som sårt trenger det. Målet er at arbeidet med svake grupper skal organiseres og utføres til det beste for de vanskeligstilte, ikke organisasjonene.

Forfatter(e)