Siste jul i kairo_riss.indd
Pris:
288.00
Førpris: 329.00
ISBN:
9788282651615
Status:
Utgitt år:
2016
Innbinding:
Innbundet
4
ISBN: 9788282651615
Status: Utsolgt

Lars Akerhaug

SISTE JUL I KAIRO

EN FORTELLING OM DE KRISTNE I MIDTØSTEN

«Mesterlig fortalt […] Forfatteren Lars Akerhaug klarer på mesterlig måte å binde sammen politiske og religiøse forhold slik de var for mange hundre år siden med forholdene i dag. […] den er så godt skrevet at den bør leses av alle med interesse for temaet.»

Stig Magne Heitmann, DAGEN

I Midtøsten rager alltid minaretene høyere enn kirketårnene. Mange steder har klokkene sluttet å ringe inn på søndager.

På reise i Egypt, Irak og Libanon møter forfatteren kristne som forfølges på grunn av sin tro. De fordrives og drepes av radikale islamistgrupper som Islamsk Stat. Men også av gamle naboer og myndighetene som skulle beskytte dem. Dette er historien om hvordan urkirkene i Midtøsten er i ferd med å bli borte.

Det er liten eller ingen grunn til optimisme. I denne boken tar Lars Akerhaug opp ubehagelige historier som sjelden fortelles i norsk presse, om hvordan kristne forfølges systematisk i muslimske land. Man kan bare spørre seg hvorfor ingen reagerer.

«Lars Akerhaug har skrevet en gripende bok om en tragedie som utspiller seg rett foran øynene våre. […] en ubehagelig fortelling som kan bidra til at vi bedre forstår hvor alvorlig situasjonen er for de kristne i Midtøsten.»

Tor Berger Jørgensen, VÅRT LAND

Forfatter(e)