Takknemlighetes filosofi_riss.indd
Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN:
9788282656856
Status:
Utgitt år:
2023
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282656856
Status: I salg

Espen Gamlund

TAKKNEMLIG­HETENS FILOSOFI

Vi er alle takknemlige. Takknemlighet er en av de vanligste sosialmoralske praksisene vi kjenner til. Men hva er egentlig takknemlighet? Hva vil det si å være takknemlig? Og hva kan og bør vi være takknemlige for? Filosofen Espen Gamlund har vært opptatt av takknemlighet så lenge han kan huske. Nå har han grublet seg frem til noen svar på disse og andre spørsmål om takknemlighet.

Takknemlighetens filosofi trekker Gamlund linjer tilbake til klassiske filosofer, og tar samtidig temperaturen på moderne psykologisk forskning på takknemlighet. Han kombinerer skarp analyse og eksempler fra hverdagslivet for å gi leseren anledning til å reflektere over takknemlighetens betydning. Takknemlighet er som Gamlund viser nødvendig, men samtidig vanskelig. Men hvis vi vil forstå oss selv og det samfunnet vi lever i, må vi forstå hva takknemlighet er.

«Takk til Espen Gamlund for å ha åpnet en filosofisk diskusjon om takknemlighet. Gamlunds bok om takknemlighet er lettlest, og den forklarer fort hvorfor takknemlighet er så viktig for sosiale relasjoner, samtidig som den er sammensatt. […] Gamlunds bok er solid. Han lykkes i vise hvor viktig takknemlighet er, og han gir oss en etterlengtet innføring i et helt sentralt fenomen i samfunnet.»

Lars Kolbeinstveit, MINERVA

Forfatter(e)