Tredveårskrigen 72
Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN:
9788282651769
Status:
Utgitt år:
2016
Sideantall:
527
Innbinding:
Innbundet
Oversatt av:
Lars Nygaard
Orginalens tittel:
Ett stort lidande har kommit över oss
4
ISBN: 9788282651769
Status: Utsolgt

Dick Harrison

TREDVEÅRS­KRIGEN

EN EUROPEISK KATASTROFE 1618 – 1648

Tredveårskrigen er en av de verste katastrofene i Europas historie. En ufattelig brutal krig som la store deler av kontinentet øde og forandret Europa for alltid.

Det begynte som en religiøs konflikt mellom den katolske keiseren av Det tysk-­romerske riket og hans undersåtter i det protestantiske fyrstedømmet Böhmen, men utviklet seg snart til en europeisk maktbalansekrig, hvor også besittelser i Amerika, Afrika og Asia ble dratt inn i konflikten.

Krigen endte ved forhandlingsbordet i 1648. Freden i Westfalen regulerte religiøse, statsrettslige og territorielle spørsmål, og betraktes som starten på det moderne Europa med suverene småstater. Det var også avslutningen på de de religiøse krigene som hadde hjemsøkt det europeiske kontinentet siden reformasjonen.

Dick Harrisons Tredveårskrigen er den første utgivelsen på norsk som gir en helhetlig framstilling av denne avgjørende hendelsen i Europas historie.

«Harrison får til ein imponerande ryddig gjennomgang av denne svært komplekse materien, frå utbrotet av krigen med opprøret i Praha i mai 1618 og heilt fram til fredsforhandlingane vart avslutta tretti år seinare [...] Eg vil anbefale denne boka, som klarer å gjere dette fjerne og komplekse materialet både forståeleg og levande.»

Eivind Urkedal York, KLASSEKAMPEN

«Harrison levendegjer verknadene av krigen ved hjelp av brev og notat frå nokre av dei som såg han nedanfrå, først og fremst dagboka til leigesoldaten Peter Hagendorf. Dette er fint integrert i den breiare framstillinga. [...] Boka er velskreven, og stoffet er klårt presentert. Omstjinga er det lite å utsetje på. Eg les gjerne meir av Harrison.»

Gjert Vestrheim, DAG OG TID

Forfatter(e)