Trumpsjokket_riss.indd
Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN:
9788282655392
Status:
Utgitt år:
2020
Sideantall:
272
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282655392
Status: I salg

Jan Arild Snoen

TRUMP-SJOKKET

Store deler av offentligheten i USA, Europa og Norge ble overrasket da Donald Trump vant presidentvalget i 2016, og verden har siden fulgt hans virke med fascinasjon.

Hvilke trekk ved amerikansk politisk kultur og økonomi, og hvilke utviklingstrekk i det republikanske partiet før Trump, kan ha bidratt til den knappe seieren? Med et særlig blikk på Trumps kjernevelgere, de som stemte på ham allerede i nominasjonen, og de velgerne som ikke vanligvis stemmer republikansk i presidentvalg, forsøker forfatteren å forklare Trump-fenomenet.

En kortere del setter søkelys på valgkampen i 2020, som bidrag til å tolke kommende hendelser, spådommer og meningsmålinger. Hvilke perspektiver kan vi se for veien videre etter valget, både om Trump skulle bli gjenvalgt, og dersom han må nøye seg med en periode?

«Jeg måtte flere ganger legge fra meg boken og tenke gjennom etablerte sannheter. […] en spennende historie om hvem som stemte på Trump, og hvorfor. Han argumenterer godt for at det ikke var økonomi som drev velgerne mot Trump, men fremmedfrykt og motstand mot endringer mange opplever truende for det USA de har vokst opp i og er stolte av.»
Gunnar Kagge, AFTENPOSTEN

Forfatter(e)