SOMMERSTENGT NETTBUTIKK. Pga ferieavvikling vil ikke bestillinger som kommer inn etter 2. juli, sendes ut før i begynnelsen av august.

280
Pris:
299.00
ISBN:
9788282650618
Status:
Utgitt år:
2012
Sideantall:
736
Innbinding:
Heftet
Oversatt av:
Lars Nygaard
4
ISBN: 9788282650618
Utgivelsesår: 2012
Status: Utsolgt
Sideantall: 736
Innbinding: h
Originalens tittel: USA'S HISTORIE

Erling Bjøl

USAS HISTORIE

«Den legendariske historikeren og journalisten Erling Bjøl er fortsatt min favoritt nummer én på listen over fremragende danske historiefortellere. [...] Erling Bjøls USAs historie er det mest lettleste og leseverdige ett-binds verk om USAs historie som så langt er utgitt på noe skandinavisk språk.»

Hans Olav Lahlum, forfatterliv.no

Kjennskap til USAs historiske og kulturelle bakgrunn er blitt en forutsetning for å forstå dagens verden. I denne boka trekkes de lange linjene fra koloniseringen og stormaktens tilblivelse til Obama, krigen mot terror og den økonomiske krisen, hele veien krydret med et vell av overraskende detaljer og rammende personportretter. Erling Bjøl kombinerer historikerens overblikk med journalistens sans for det vesentlige, resultatet er både underholdende og lærerikt.

Presse

«Suverent sveip over supermakten. [...] Dette er 700 medrivende, underholdende og opplysende sider, med passe blanding av lange politiske linjer, gode sitater og små hverdagsdetaljer.»

Geir Ove Fonn, VÅRT LAND

terningkast5_40x35.png«Underholdende om Amerika […] en engasjerende og lettlest bok om USAs historie, de mange navn og tall til tross. Bjøl holder fast ved de store perspektivene og de lange linjene samtidig som han krydrer stoffet med detaljer og anekdoter om de mange helter og antihelter gjennom de siste fire hundre årene. Han sveiper bredt, politikk og samfunnsliv, krigene, kulturlivet med filmbransjen, popkulturen, litteraturen, dagliglivet med store biler, hamburgere og cola, alt vi med mer eller mindre rette betrakter som amerikansk. […] Bjøl er en glimrende forteller […] Bjøl er kunnskapsrik og forteller med stor entusiasme gjennom de 700 sidene; et stort land må jo ha en tykk bok.»

Alf Kjetil Igland, FÆDRELANDSVENNEN

«Forfatteren gir forklaringen på hvorfor amerikanerne har blitt som de har blitt. […] En godt fortalt og lettlest historie.»

Ulf Andenæs, A-MAGASINET

«[...] historikeren Erling Bjøl er en av vår tids mest innflytelsesrike formidlere. [...] Nå utgis hans store bok "USAs historie" på norsk, et grundig og elementært verk om en nasjon både Norge og resten av verden ustanselig må forholde seg til.»

DAGBLADET

«[...] skildringen av nybyggertiden, den amerikanske revolusjon, etableringen av republikken, borgerkrigen, den sterke industrialiseringen og til slutt USAs internasjonalisering gjennom to verdenskiger, er ypperlig populærhistorie [...]»

Sven Egil Omdal, STAVANGER AFTENBLAD

«Kvalifisert historisk formidling i den Bjølske tone: Vektig, vittig og vidtskuende. Tenk hvis skolens historiebøker hadde vært like morsomme.»

INFORMATION

«Bjøls fremstilling er så langt den mest informative som foreligger på dansk […] kombinerer historikerens overblikk med journalistens sans for det vesentlige.»

POLITIKEN

 

Forfatter(e)