Vesten mot vesten_riss.indd
Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN:
9788282655347
Status:
Utgitt år:
2020
Innbinding:
Innbundet
Oversatt av:
Lars Nygaard
5
ISBN: 9788282655347
Status: I salg

Rune Lykkeberg

VESTEN MOT VESTEN

FORTELLINGER OM DET POLITISKE OPPBRUDDET FRA ETTERKRIGSTIDEN TIL BREXIT OG TRUMP

«Vesten mod vesten er rett og slett svært inspirerende lesning. […] Lykkebergs analyse er også meget god – han bruker en bred, og i positiv forstand forenklende, pensel.» 

Kjetil Røed, VÅRT LAND

«Hvordan kan det ha seg at Vesten – som har overvunnet alle rivaler og levert frihet, fred, likhet, velstand og fremskritt på et nivå ingen hadde trodd var mulig – er i ferd med å tape mot seg selv?» Det er dette paradokset Rune Lykkeberg har satt seg fore å undersøke i boken Vesten mot Vesten.

Det finnes mange analyser av hva som har frembragt populisme, Trump og Brexit, men Lykkeberg gir en annen og svært original utlegning av Vestens storhet og fall. Gjennom lesninger av bøker som Harry Potter og The Hunger Games, og eksempler fra romaner, film, musikk og idéhistorie, viser Lykkeberg oss kulturhistorien som utgjør bakteppet for det 21. århundrets politiske konflikter.

«Lykkebergs analytiske verktøykasse er rikere enn hos noen annen offentlig intellektuell i Norden. Og redskapene hver for seg er skjerpet, smurt og fininnstilt. […] Lykkebergs grep om teori – hans evne til å praktisk anvende den, pedagogisk formidle den og pragmatisk korrigere den – er rett og slett uovertruffent.» 

Bernhard Ellefsen, MORGENBLADET

«Dette land bliver med Lykkebergs bog beriget med den hidtil mest originale, boblende velfortalte og intellektuelt sprødeste udlægning af elitens og den vestlige verdens storhed og nedtur.»

POLITIKEN

«Imponerende … Lykkebergs bog kommer til at blive stående.»

KRISTELIGT DAGBLAD

«Vesten mod Vesten giver et imponerende overblik over alt fra populærkulturens mest opdyrkede udtryk til filosofiens, sociologiens og politologiens fremmeste stemmer.»

WEEKENDAVISEN

«Den tror på fremtiden og på menneskeheden i en kulturpessimistisk tid.»

BERLINGSKE

«Hvis Rune Lykkeberg var kendt uden for Danmarks grænser og havde skrevet sin bog på engelsk, var den blevet en international bestseller.»

JYLLANDS-POSTEN

«Rune Lykkeberg er vores generations mest originale  analytiker af politik og kultur.»

INFORMATION

Forfatter(e)