Via
Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN:
9788282650946
Status:
Utgitt år:
2015
Innbinding:
Heftet
5
ISBN: 9788282650946
Status: I salg

Lise Foss

VIA FRANCIGENA

I PILEGRIMSSPOR GJENNOM ITALIA

Rundt år 1150 begav islendingen Nikolaus Bergsønn seg ut på en farefull ferd fra Island til Det Hellige Land. Han fikk nedskrevet sine beretninger fra den lange reiseruten og etterlot seg dermed en av middelalderens mest berømte veivisere for pilegrimer og andre reisende.

I dag kan vi i Italia følge Nikolaus vandringsrute fra St. Bernhard-passet til Roma. Den nylig gjenopprettete pilegrimsruten Via Francigena bygger for en stor del på den islandske pilegrimens detaljerte notater. I 1994 utnevnte Europarådet den til en av de europeiske kulturrutene, og den italienske regjeringen bevilget midler til å restaurere og merke ruten.

Veien fører gjennom varierte kulturlandskap i Piemonte og Toscana, over høye fjell og øde skoger, og gjennom vakre byer som Aosta, Vercelli, Pavia, Piacenza, Pietrasanta, Lucca, San Gimignano, Siena, San Quirico, Bolsena, Viterbo, Sutri og til slutt Roma. Overalt finner vi kulturminner og kunst i kirker, klostre og borger. Takket være regionale og lokale entusiaster går man trygt på den godt merkete Via Francigena. Ruten speiler også dagens italienske skaperevne med utstillinger, festivaler og lokal gastronomi.

Lise Foss bok er en kombinasjon av en kulturhistorisk reiseskildring og guidebok, der hun underveis trekker paralleller til abbed Nikolaus og middelalderens pilegrimsreise.

Forfatter(e)