Waffen_forside[1]
Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN:
9788282654876
Status:
Utgitt år:
2019
Innbinding:
Innbundet
Oversatt av:
Lars Nygaard
4
ISBN: 9788282654876
Status: Utsolgt

Claus Bundgård Christensen, Niels Bo Poulsen og Peter Scharff Smith

WAFFEN-SS

EUROPAS NAZISTISKE SOLDATER

«et mesterstykke av en bok […] fengslende godt skrevet»

POLITIKEN Hjerter Grønn.png

Et forbløffende paradoks i moderne militærhistorie er at den rasistiske organisasjonen SS skapte den mest multietniske og transnasjonale hæren i det 20. århundre. Organisasjonens militære gren, Waffen-SS, utviklet seg i løpet av Det tredje rikets historie fra en beskjeden livgarde for Hitler til en massehær med til sammen en million menn.

Mange meldte seg frivillig til det de mente var en nazistisk elitehær, andre ble tvangsrekruttert etter hvert som krigen skred frem. Flertallet av soldatene kom fra Tyskland, men styrkene inkluderte mannskap fra hele Europa. Denne brokete flokken ble holdt stramt – SS-troppene var nazistenes europeiske soldater og de kjempet for Det tredje rikets dominans over Europa.

Soldatene i Waffen-SS ble brukt på alle fronter i Europa og i alle former for krig og ugjerninger. De deltok i Holocaust, ble satt inn for å bekjempe partisaner på Balkan, kjempet mot de allierte i Italia, gjorde tjeneste på Vestfronten og møtte Den røde armé på Østfronten fra Nordkapp til  Kaukasus.

Dette er det store verket som framlegger hele historien om Waffen-SS før, under og etter andre verdenskrig, og det første verket som forteller denne historien på norsk. Boken er blitt til på bakgrunn av innsamlet materiale fra mer enn 20 arkiver i 16 land.

«forskning og fortelling på høyeste internasjonale nivå»

BERLINGSKE 6 stjerner Grønn.png

«Fremragende […] skrevet i et effektivt tilgjengelig språk»
JYLLANDS-POSTEN 5 stjerner Grønn.png

«En fremragende bok med stor spennvidde»
WEEKENDAVISEN

«Internasjonalt format […] uhyre grundig og velskreven»

EKSTRA BLADET 6 stjerner Grønn.png

«Fremragende og velskrevet historisk verk»
KRISTELIGT DAGBLAD 6 stjerner Grønn.png