Hegel_riss.indd
Pris:
399.00
ISBN:
9788282657174
Status:
Utgitt år:
2024
Sideantall:
424
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282657174
Status: I salg

Sigurd Hverven

HEGEL

EN GANSKE ENKEL BOK OM EN VANSKELIG FILOSOF

Den tyske filosofen Georg Wilhelm Friedrich Hegel har betydd så mye for vår forståelse av historie, modernitet, frihet og fremskritt at han garantert preger måten du tenker på – kanskje uten at du vet det selv.

Hva skjer når Hegels tanker møter vår tid? Det er spørsmålet, når den unge filosofen Sigurd Hverven tar med Hegel på en rundreise i vår samtid. Boka viser at sentrale hegelianske ideer – om frihet, anerkjennelse, historie, fremmedgjøring og kjærlighet – fremdeles er relevante for å forstå brennbare spørsmål i vår egen tid. Samtidig bruker Hverven Hegels tenkning til å kaste lys over fenomener Hegel ikke kjente til, som velferdsstaten, smarttelefoner og feministiske og antirasistiske frigjøringsbevegelser.

Hegels tekster er beryktet for å være vanskelige, på grensen til det uforståelige. Men i denne boka blir Hegel forståelig selv for lesere uten store filosofiske forkunnskaper. Med biografiske detaljer fra Hegels liv, kombinert med slående eksempler fra vår tid, gjør Hverven det abstrakte filosofiske stoffet levende. Boka er samtidig en tilgjengelig innføring i Hegels filosofi, og en vidtfavnende aktualisering av denne tyske mestertenkeren.

 

«Hvervens bok holder virkelig det den lover. Dette er nettopp ‘en ganske enkel bok om en vanskelig filosof’. Hverven skriver usedvanlig godt og lettfattelig … Med entusiasme og formidlingsglede tar han tak i mange av de sentrale hegelske begrepene og ideene … Samtidig setter han dem i sammenheng med fenomener i vår egen (og tilsynelatende langt mindre transparente) verden som rapmusikk, The Sopranos, smarttelefoner og politidrapet på George Floyd.»
Espen Hammer, Morgenbladet

«Tittelen lover oss en ganske enkel bok om en vanskelig filosof, og det er akkurat det vi får. Hverven har lagt ned et imponerende formidlingsarbeid i boken.»
– Ragnar Misje Bergem, Vårt Land

«Hverven har gjort et solid dypdykk inn i filosofien hans, i tillegg til å grave frem mye viktig og interessant fra Hegels liv, som også var ukjent for meg. Det hele har Hverven satt sammen til en imponerende bok.»
– Lars Kolbeinstveit, Minerva

Forfatter(e)